01:45

SRBIJO OSVESTI SE! POMOZIMO MALOM UROŠU DOK NIJE KASNO: Majka moli sve koji su u mogućnosti da pomognu njenom sinu da se izleči!

pomozimo

SRBIJO, OSVESTI SE! POMOZIMO MALOM UROŠU DOK NIJE KASNO: Majka moli sve koji su u mogućnosti da pomognu njenom sinu da se izleči!

Društvo -

Anđelina Radosavljević je majka malog Uroša (9) koji je nedavno operisao tumor na mozgu.

Urošu se sada suočava sa novim problemom, metastazama na kičmi.

- Borba će trajati narednih godina, kad su mi doktori rekli da to ima od rođenja, čovek razmišlja kako to nije odmah primetio. Doktor mi je rekao da tek kad tumor naraste, kreću simptomi. Posle operacije smo saznali da ima metastaze na kičmi i mozgu i da će zbog toga imati epi napade. U inostranstvu je mnogo veći uspeh u lečenju, bolnice su mnogo opremljenije. Princip je svuda isti, ide hemoterapija, pa zračenje, pa hemoterapija i tek nakon toga je moguća imunoterapija i lečenje matičnim ćelijama. Mi ne znamo da li te terapije mogu da izleče dete - ispričala je Anđelina.

Uroš Radosavljević
foto: Kurir televizija, Budi Human

Uroševa mama je objasnila da je Francuska trenutno najuspešnija u lečenju kancera kod dece jer imaju bolnice specijalizovane samo za te vrste tumora. Za Uroševo lečenje potrebno je 500.000 evra.

- 500.000 evra je otprilike neka cifra za godinu dana lečenja, sa bolničkim lečenjem, smeštajem i hranom. Svako ko želi da pomogne, može to uraditi SMS porukom 1058 na 3030, ili . Mogu uvek da kontaktiraju i preko društvenih mreža, u Obrenovcu će u subotu biti organizovan i turnir. Zamolila bih gledaoce da kada im se obrate roditelji bolesne dece odmah reaguju jer uglavnom reaguju kad stanje postane kritično. Ne sme da dođe do tog stanja - rekla je Anđelina.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1058 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1058 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131191-21

Uplatom na devizni račun: 160600000113390333 IBAN: RS35160600000113390333 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uroševa mama je ustanovila i da je manjak kreveta i lekara na onkologiji u Srbiji veliki problem sa kojim se roditelji suočavaju.

Uroš Radosavljević
foto: Kurir televizija, Budi Human

- Kod nas na onkologiji na odeljenju ima 16 kreveta, a sve više bolesne dece ima. Neretko se dešava da roditelji moraju da spavaju na stolici. Mora da se uradi nešto po tom pitanju, da se napravi novo odeljenje. Treba da postoji logoped i fizijatar koji će raditi sa decom - kaže Anđelina.

Uroš Radosavljević
foto: Budi Human

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:12

TURNIR NA ADI ZA LEČENJE UROŠA (9): Dečak ima tumor na mozgu, ne priča i ne hoda, za odlazak u Francusku potrebno mu je 500.000 E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track