Najnovije vesti

NISAM ZADOVOLJAN: Dr Kon za novu meru ali kaže nedovoljna je! Otkrio šta je bilo na sednici i šta je struka tražila da se zatvori
Foto: Kurir televizija, Shutterstock

epidemiolog o stavu medicinskog dela Kriznog štaba

NISAM ZADOVOLJAN: Dr Kon za novu meru ali kaže nedovoljna je! Otkrio šta je bilo na sednici i šta je struka tražila da se zatvori

Društvo
10:59h

Istakao je da se insistiralo da bude javno objavljivano ko krši mere

BEOGRAD - Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o poslednjoj odluci donetoj u sredu, uvođenju kovid-propusnica.

Kon je pozdravio mere ali i poručio: "Nisam zadovoljan."

- Nisam zadovoljan, ne zato što sam nezadovoljnik kao čovek, već zato što mislim da ove mere neće biti dovoljne - kazao je u TV programu.

Smatra i da ove mere nisu dovoljne.

- Mi smo tražili da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati. I da nakon tog vremena bude zabranjeno javno okupljanje - rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.

PREMIJERKA BRNABIĆ UŽIVO POSLE KRIZNOG ŠTABA: Uvode se kovid propusnice od subote u 22 za sve zatvorene ugostiteljske objekte

- Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar.

Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.

"Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar." Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.

Predrag Kon, dr Predrag Kon
foto: Printscreen/TV Prva

Prve efekte uvođena kovid-propusnica lično kaže da je skeptičan da će se uskoro videti, jer se uvode za objekte posle 22 sata.

AKO U SUBOTU POSLE 22 UĐETE U KAFIĆ, MORAĆETE DA IMATE 1 OD OVA 4 DOKAZA Obavezno ponesite ličnu kartu ili neki dokument sa slikom

"Mi imamo situaciju da pred nama je sezona slava, zima, meseci kada je vrlo aktivan ovaj virus. Najmanje dve nedelje pred nama je slična situacija kao sada."

Kurir.rs/TV Prva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track