02:17

VIŠE SMO ROBA NEGO ŠTO SMO KUPCI! Analitičar od TRAMPA očekuje društvenu mrežu bez CENZURE

istinita mreža

VIŠE SMO ROBA NEGO ŠTO SMO KUPCI! Analitičar od TRAMPA očekuje društvenu mrežu bez CENZURE: POZNAJU NAS PREVIŠE DOBRO

Društvo -

"Truth social" možda će uspeti da zbaci Facebook po popularnosti, isto onako kao što je Mark Zukerberg zbacio sa društvenih mreža Donalda Trampa.

Analitičar Vladimir Ćuk ocenjuje da društvene mreže iako su prvobitno namenjene za druženja, evolucijom digitalnog sveta i prodiranjem u svet privatnog, dobile su drugu svrhu.

"Na tim platformama ostavljamo veliki broj ličnih podataka, naše ponašanje, šta volimo da gledamo, slušamo, poznaju nas jako dobro. Postoji mitska strana da čak mogu da znaju šta razmišljamo u tom trenutku, ne smao društvene mreže, nego i digitalna platforma Google, prati naše ponašanje tokom nekog vremena i pravi tzv. profajling i kroz njega oni pretpostavljaju šta bi mogli mi sledeće da vidimo. A drugo su sve naprednije metode mašinskog učenja mašina koje imaju u svom vlasništvu, znaju šta bi mi sledeće mogli da kupimo", objasnio je analitičar.

Tramping mreža "True social" može da bude van svake cenzure i da bude vanpolarizacije, smatra on.

"Mi smo sad više roba nego što smo kupci, društvene mreže su otvorile nove tržište za manipulacijom lažima, neistinama, spekulacijama itd", ispričao je Ćuk i dodao da na mrežama ne možete da budete u potpunosti zaštićeni.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:13

PORESKA UPRAVA ČEŠLJA DRUŠTVENE MREŽE! Slike sa putovanja MOGU SKUPO DA VAS KOŠTAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track