MEDICINSKE SESTRE SU ŽILA KUCAVICA ZDRAVSTVA: Završen 14. kongres Nacionalne asocijacije lekara u Vrnjačkoj Banji!
Foto: Privatna Arhiva

MEDICINSKE SESTRE SU ŽILA KUCAVICA ZDRAVSTVA: Završen 14. kongres Nacionalne asocijacije lekara u Vrnjačkoj Banji!

Društvo -

Kongres Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem, koji je trajao od 20. oktobra u Vrnjačkoj Banji završen je danas.

Kongres je otvorio državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije doktor Mirsad Đerlek. Otvaranju Kongresa prisustvovali su direktori zdravstvenih ustanova Republike Srbije. Prof. dr Slobodan Milisavljević- direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac i Prim. dr Aleksandar Adamović- direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti Beogradi Prim. dr Slavica Lončar - zam. Direktora Doma zdravlja Kragujevac i oko dvesta medicinskih sestara-tehničara iz cele Srbije.Kongres je trajao četiri dana.

Uvodnu reč je dao docent dr.sci med Nebojša Vacić koji je ukazao na značaj epidemiloških mera tokom kongresa i naglasio da edukacija zdravstvenih radnika nikada ne staje.

Medicinske sestre su srce i žila kucavica zdravstvenog sistema Srbije, za vreme opasne pošasti koja je pogodila čitav svet,bio je moto ovog značajnog kongresa, naglašeno je na kongresu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja