NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.697 novozaraženih, 63 pacijenta preminula
Foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

POSLEDNJI PODACI

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.697 novozaraženih, 63 pacijenta preminula

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 23.474 građana od kojih je 6.697 novozaraženih.

Preminula su 63 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 275 obolelih.

korona, presek stanja
foto: Printscreen/covid19.rs

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 24.490 građana, od koji je 6.948 bilo novozaraženo. Preminula su 64 pacijenta, a na respiratorima bilo 277 obolelih.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović kaže da članovi medicinskog dela Kriznog štaba i dalje smatraju da nije dovoljno da kovid propusnice važe samo od 22 časa, već da je potrebno da to bude 24 sata, kao i da bi trebalo da važe svuda gde su zatvoreni prostori, osim u apotekama, benzinskim pumpama i prehrambenim prodavnicama.

Ističe da za razliku od prethodnih talasa sada vrlo često cele porodice obolevaju.

"To se već vidi i mislim da su reakcije onih koji su najpogođeniji, mislim pre svega na ugostiteljske radnike, ponekad i opravdane. Ako vam neko kaže pa šta ću ja da radim u 22 sata, moraću da isterujem ljude koji će biti protiv toga, bolje je, ipak dobio sam tu sugestiju i takav stav od onih najpoznatijih ugostitelja, da bude na 24 sata", kaže Tiodorović.

Ističe da oni jesu za to i da bi posle određenog perioda to trebalo primeniti i šire – svuda gde su zatvreni prostori, osim kada su u pitanju apoteke, snabdevanje gorivom i hranom.

Navodi da kovid propudnice nisu uvedene isključivo da bi se ljudi motivisali na vakcinaciju, ali jesu sastavni deo motivacije.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO:

03:36

KORONA SIMPTOMI KOD DECE SU ŠAROLIKI: Važna poruka dečijeg pulmologa za roditelje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track