00:19

NAPLATA ZA TERETNJAKE: Uvodi se putarina na Ibarskoj magistrali

važna vest

SAD JE I ZVANIČNO! POČINJE NAPLATA PUTARINE NA IBARSKOJ! Drobnjak otkrio na koga se prvo odnosi VELIKA PROMENA

Društvo -

Za teške kamione od 40 tona nosivosti biće uskoro uvedena putarina na Ibarskoj magistrali, najavio je v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

kamioni
foto: Kurir.rs/T. Ilić

On je rekao da se pre svega zbog bezbednosti saobraćaja teški kamioni moraju prebaciti na auto-put umesto što koriste magistralu da ne bi platili putarinu.

Stručnjaci su inače saglasni da potreba za naplatom putarine na putevima nižeg reda postoji i da je svrsishodna, ali ističu i da se korisnicima zauzvrat mora ponuditi određeni nivo usluge.

- Samo uvođenje putarine, bez unapređenja nivoa usluge puta, korisnici će prihvatiti negativno - upozorio je ranije za eKapiju profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Draženko Glavić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:25

KAMION KOD PLANE PLANUO KAO ŠIBICA: Crn dim kulja posle sudara s drugim šleperom, sve se pretvorilo u prah, SAOBRAĆAJ STOJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track