NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 3.888 novozaraženih, preminulo 69 pacijenata
Foto: Covid19.rs, Shutterstock

poslednji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 3.888 novozaraženih, preminulo 69 pacijenata

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 13.386 građana od kojih je 3.888 novozaraženih.

Preminulo je 69 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 266 obolelih.

presek stanja, korona presek, Korona, kovid
foto: Covid19.rs

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 16.931 građana od kojih je 4.804 bilo novozaraženo. Preminulo je 65 pacijenata, a na prespiratorima su bila 272 obolela.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, doktor Radmilo Janković kaže da je problematično što ljudi koji su u grupi onih koji se zanimaju za lek "ivermektin" negiraju da uopšte vakcina može da pomogne, negiraju potrebu za poštovanjem bilo kakvih mera, kao i postojanje bolesti.

Naglasio je da je to veliki problem, jer ako se nastavi ovakav trend imaćemo za četiri meseca skoro milion novozaraženih. Poručio je građanima da se bolest leči u najranijim fazama, kao i da su u poslednje vreme primetili da se građani leče na drugim mestima, u privatnim klinikama.

Kolegijum Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu smenio je sa funkcije jednog lekara koji je učestvovao u Vajber grupi koja je promovisala lek "ivermektin", a iz te ustanove najavljeno je da će lekari na otpusnim listama kovid pacijenata navoditi ukoliko su se lečili alternativno ili na nekim od privatnih klinika.

"‘Ivermektin‘ je lek koji je ušao u žižu interesovanja još pre nekoliko meseci, nije to priča koja je stara nekoliko nedelja. Bilo je pacijenata koji uzimaju 'ivermektin' samoinicijativno", navodi Janković RTS.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track