NA GRADILIŠTU U JUŽNOM BULEVARU NEMA OPASNOSTI ZA KOMŠILUK: Ipak stanare u okolnim zgradama BRINE JEDNO!
Foto: Stefan Stojanović

građani uplašeni

NA GRADILIŠTU U JUŽNOM BULEVARU NEMA OPASNOSTI ZA KOMŠILUK: Ipak stanare u okolnim zgradama BRINE JEDNO!

Društvo -

Nakon što se zemljište na gradilištu na Južnom bulevaru 94 urušilo u nedelju oko 23 časa, stanari iz zgrada pored gradilišta ne kriju zabrinutost da ne dođe do daljeg urušavanja, što bi moglo da ugrozi objekte u kojima oni žive.

Južni Bulevar, urušeno gradilište, gradilište
foto: Stefan Stojanović

- Klizanje zemljišta smo čuli još u četvrtak, baš kad su krenule jake kiše. Plaši nas da ne dođe do urušavanja zemljišta zbog vode koja se nalazi u jami, ali dobro je da se ispumpava - rekla je jedna žena iz komšiluka.

Južni Bulevar, urušeno gradilište, gradilište
foto: Stefan Stojanović

Investitor Danko Mitrić rekao je juče za Telegraf.rs da nije došlo do urušavanja ni vanrednih situacija:

- Radi se na iskopu temeljne jame i sve što se dešava nije van predviđenih okolnosti. Naložen je dodatni inspekcijski nadzor. Ako bude bilo kakvih nepravilnosti, spremni smo da snosimo posledice.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković kaže za Kurir da situacija nije onakva kakvom su je predstavili pojedinci na društvenim mrežama:

Milan Nedeljković, Južni Bulevar
foto: Beoinfo, Stefan Stojanović

- Susedni objekti oko gradilišta nisu ugroženi od urušavanja. Razgovarali smo sa stanarima i ponuđeno im je, ako se uprkos svemu plaše, da im opština obezbedi smeštaj dok i zvanično ne dobiju potvrde od nadležnih službi da je sve sigurno i bezbedno. Niko to nije želeo, jer nema potrebe za tim.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track