01:38

18 MESECI ZA GODINU DANA: Benificirani radni staž za lekare u crvenim kovid zonama

ZASLUŽILI!

LEKARI IZ CRVENIH ZONA DOBIJAJU BENIFICIRANI RADNI STAŽ!? Treća inicijativa sindikata ima podršku Vučića 18 MESECI ZA GODINU DANA

Društvo -

Lekari koji su u crvenim zonama više od godinu i po dana mogli bi da dobiju beneficirani radni staž za taj period i svakodnevnu borbu sa skafanderimau kojima provode po 12 sati, vrućine, hladnoće...

Zbog takve žrtve i rada, pre svega psihički mučnog, iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata stigla je inicijativa, koju su podržali i nadležni.

Miloš Vićentijević je kao medicinski tehničar čak tri puta bio u crvenoj zoni. Prvi momenat je bio verovatno i najteži jer se susretao sa konfuzijom, strahom, pacijentima u vrlo lošem stanju koje se menja iz minuta u minut. "Bilo mi je kao na traci, a najgore mi je kada pacijenta koga je danas ostavim u krevetu, sutradan ne zateknem tu", naveo je on.

Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata objasnila je da bi zdravstveni radnik iz kovid režima za godinu dana rada dobio 18 meseci radnog staža. Inicijativa, koja je pokrenuta prošle godine, a nedavno treći put obnovljena, mogla bi da postane stvarnost i posle izjave Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

"Da ti ljudi dobiju neku vrstu dodatne podrške ili beneficiranog staža. Jer su nas oni zadužili najviše, a rizikovali su svoje živote svojevremeno”, obrazložio je predsednik.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

13:51

KARAKTERISTIKE MODERNA VAKCINE: Dr Šekler objasnio kako deluje i koja je razlika za TREĆU DOZU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track