MAMI BEBE VANJE KOJA IMA SMA JE DANAS ROĐENDAN: Milica za Kurir: Imam samo jednu želju, MISLIM DA SMO NA KORAK OD TOG SNA!
Mama Milica ima samo jednu želju, Foto: Printscreen/Kurir TV

BLIZU SU!

MAMI BEBE VANJE KOJA IMA SMA JE DANAS ROĐENDAN: Milica za Kurir: Imam samo jednu želju, MISLIM DA SMO NA KORAK OD TOG SNA!

Društvo -

Ukoliko sve prođe po planu, Vanja bi već krajem sledeće nedelje mogla da krene na svoj najvažniji put

Bebica Vanja Malović koja boluje od SMA tip 1, u subotu puni šest meseci i na korak je od najvećeg sna njenih roditelja.

Naime, za dva dana cela Srbija podigla se na noge da pomogne bebici koja boluje od retke, teške neuromišićne i veoma progresivne bolesti koja za decu do druge godine često ima smrtni ishod.

Tako je sakupljena približna suma koja im je potrebna. Vanji je potreban skupoceni lek "Zolgensma" koji ih sa ostalim troškovima lečenja košta 2,5 miliona dolara, a do poslednjih informacija koje su dostupne na sajtu Budi human, potrebne su joj još 304.956.000,00 dinara.

Milici Malović, majci ove bebice danas je rođendan, a ona za Kurir kaže da je svota o kojoj su maštali možda već i sakupljena, ali da novac još nije proknjižen. To joj je, kaže, svakako, jedina želja danas.

02:37

POKAŽIMO HUMANOST POMOZIMO VANJI MALOVIĆ

- Znamo da je samo danas bilo uplaćeno 19 miliona. Kada se preračunaju sve poruke, nadam se da ćemo biti na sumi koju očekujemo. Čekamo da nam jave iz fondacije najlepšu moguću vest. To bi mi bio najlepši poklon. Daće Bog da mi se na rođendan ispuni želja da mi dete dobije lek - rekla je ona u nadi da će sve uskoro biti gotovo i da će Vanja moći da se otisne na put po svoju novu šansu za život.

- Čekaju se još ova dva dana, da se isprazne kutije, svedu bilansi sa novcem, porukama, i znaće se vrlo brzo na čemu smo. Uplate nam i dalje konstantno prolaze. Za dva dana uspeli smo da dođemo maltene do samog cilja - rekla je ona i objasnila šta sledi potom.

- Sledeće nedelje imamo još par nekih analiza koje treba da se urade. U sredu se vadi krv, neka antitela se šalju u Roterdam, u utorak smo u na Institutu za jedan aparat za studiju koja treba da se odobri, i ja se nadam da mi krajem sledeće nedelje možemo i da krenemo.

Iz fondacije Budi human nisu mogli da nam kažu ništa detaljnije o tome da li je novac za Vanju sakupljen, jer je njima danas neradan dan obzirom na to da zbog praznika ni platni promet ne radi.

Svakako, i iz te fondacije svesni su, kako kaže naš izvor, "lavine" koju je pokrenula mala heroina u poslednjih nekoliko dana i veruju da će novac uskoro biti dostupan, da će bolnica u koju beba ide poslati predračun i da će ova bebica moći da se otisne vrlo brzo na svoj najvažniji put.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja