DA NE IZMIŠLJAMO SNEGOVE TAMO GDE IH NEMA: Čubrilo se oglasio rano jutros, naslućuje se šta nas čeka sledeće nedelje, 2 su opcije
Foto: Printscreen/Facebook, Rina.rs

VREMENSKA PROGNOZA

DA NE IZMIŠLJAMO SNEGOVE TAMO GDE IH NEMA: Čubrilo se oglasio rano jutros, naslućuje se šta nas čeka sledeće nedelje, 2 su opcije

Društvo -

U Srbiji će danas biti malo do umereno oblačno, samo na zapadu i jugozapadu i u Timočkoj Krajni sa slabom kišom ponegde

Profesor geografije Marko Čubrilo oglasio se na društvenim mrežama i napisao da jutarnji proračuni modela pokazuju da je zahlađenje koje je ranije najavljeno za period oko 25.11. na "staklenim nogama".

Naime, on je pre dva dana objavio prognozu kojom je najavio hladnije vreme u košavskom području, i vetrovito duž Jadrana. On je napisao da će oko 21. novembra na kratko otopliti, da bi potom moglo da usledi zahlađenje koje bi moglo da donese sneg i nizijama regiona.

- Na oba modela je signal za zahlađenje malo oslabio, prvo bi verovatno bilo suvo i umereno zahlađenje, a drugo uz moguće padavine tek oko 27.11. dok bi između ta dva moglo malo i zatopliti. Zato ne treba izmišljati snegove tamo gde ih još nema. Ne kazem da ga iza 25.11. neće biti, ali najava za sneg ide tek kada i ukoliko modeli stabilizuju hladne simulacije, što trenutno nije slučaj - napisao je on.

Inače, Srbiji će danas biti malo do umereno oblačno, samo na zapadu i jugozapadu i u Timočkoj Krajni sa slabom kišom ponegde.

Jutarnja temperatura od -2 stepena do 6 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

Kurir.rs / S.T.

Bonus video:

00:52

DANAS ĆE DUVATI NAJJAČA KOŠAVA U CELOJ GODINI! Posebno upozorenje za ovaj deo Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track