prštalo na sve strane

UZMITE REPU I IDITE NA SELO: Žestoka polemika doktora Stojanovića i ginekologa iz antivakserske grupe KAKO TO DA I DALJE LEČITE?!

Društvo -

Ginekolog Borislav Antonijević neprestano šokira javnost svojim stavovima o vakcinaciji protiv kovida, a njegov poslednji komentar na račun buster doze izazvao je novu polemiku u društvu.

Antonijević je jedan od medicinara koji su članovi Viber grupe ivermektin koja okuplja antivaksere, a tvrdi da je taj lek za konje registrovan za lečenje kovida u nekim državama EU?!

"U buster dozi nije ništa sporno, ali imamo situaciju da smo vakcinu napravili za alfa soj, a istu dajemo za delta soj. Postavlja se pitanje efikasnosti buster doze. To ne treba mi kao zemlja da ocenjujemo. Švajcarska je rekla da se ne preporučuje mlađima od 65 i starijama od 65 u rizičnim grupama. U Americi mnoge države ne preporučuju buster dozu", započeo je svoje izlaganje u jutarnjem programu Kurir televizije.

Antonijević tvrdi i da su studije u eminentnim časopisima pokazale da vakcinisani mogu da prenose delta soj i da su posle buster doze u Izraelu došli do 13.000 novozaraženih dnevno iako je 80 odsto populacije vakcinisano.

Vakcina, Borislav Antonijević
foto: Kurir televizija

"Niko nije rekao da ne mogu da se zaraze, ali se postavlja pitanje kako vakcinisani, koji mogu da prenesu virus i da obole od korone, dobijaju kovid propusnice i pasoše da mogu da idu svuda, iako mogu da prenesu", navodi ginekolog.

Na njegove reči oštro je reagovao Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja Palilula, pitajući ga da li se vakcinisao, a nakog odrečnog odgovora zapitao se kako i dalje radi u GAK Narodni front.

Vakcina, Aleksandar Stojanović
foto: Kurir televizija

"Niste suspendovani?! Sreća što vam ja nisam direktor. Ne znam kako i dalje radite u Narodnom frontu", konstatovao je Stojanović.

Naglasio je da Antonijević zaobilazi suštinu.

"Šta je problem? Doza bilo koje vakcine štiti da ne umrete. Retko ko umre. Vakcina daje bezbednost 96 odsto, ništa nije 100 posto sigurno, kao i sve u životu, a ove teorije zavere neka dr Antonijević primenjuje na sebi", poručio je direktor Doma zdravlja Palilula.

Stojanović je konstatovao da je smrtnost u Izraelu jako mala baš iz razloga što je obuhvat imunizovanih veći od 80 odsto.

Vakcina, Borislav Antonijević, Aleksandar Stojanović
foto: Kurir televizija

"Kod nas nevakcinisani troše državi novac, idu na hospitalizaciju i umiru. Jako mali broj vakcinisanih umire. Virus je pokazao našu odgovornost i uvek je vakcina bila izlaz", poručio je Stojanović.

Za medicinare okupljene u grupu ivermektin na Viberu, Stojanović kaže da bi bili suspendovani i snosili posledice, da se on pita u državi, a više se ne bi ni bavili medicinom u Srbiji.

"Ako ste završili medicinski fakultet, radite u državnoj strukturi, plaćaju se iz budžeta i u manjini ste, ne bi mogli da leče. Te teorije ivermektin grupe dovele su do situaciji da oduzimaju živote", rekao je dr Stojanović.

Ivermektin je prema rečima Antonijevića registrovan u Češkoj i Slovačkoj u borbi protiv kovida.

"Za godinu dana ima 2,5 miliona neželjenih dejstava od vakcina. Između ostalog i smrti", uporan je dr Antonijević.

Naglasio je da nije decidno protiv vakcina.

"Vakcinisan sam prekjuče protiv tetanusa. Zašto? Jer tako treba i zato što je proverena vakcina i proverena stvar. Slažem se da vakcina ublažava bolest, ali moram da istaknem da je prirodni imunitet apsolutno neprikosnoven. Imamo 3.600.000 odnosno više od 50 odsto prirodno imunizovane nacije. Zašto smo tražili da oni koji su preležali virus prime vakcinu", dodao je sagovornik Kurir televizije.

Dr Stojanović svom kolegi kaže da je promašio profesiju.

"Vi ste ginekolog, tvrdite da niste protiv vakcine, a u ivermektin ste grupi. Danas je 622. dan od pandemije. Od prvog dana imamo izveštaje o vakcini i nuspojavama. Da ovo što ste ispričali ima pokriće u nauci i mediicini vi biste bii Nobelovac i najbogatiji čovek na svetu. Vi dobro razmislite da li da idete danas u porodilište da nevakcinisani lečite trudnice. Doktore, morate da shvatite da moramo da živimo s ovim virusom i da ćemo primiti i petu-šestu dozu ako treba, jer bi nas u suprotnom bilo milijardu, a ne šest milijardi", rekao je dr Stojanović i naglasio da je prirodni imunitet svakog čoveka jedinstvena stvar.

Dr Antonijević je dodao da se protivi prinudnoj vakcinaciji.

"Ne sme da bude mandatnog kažnjavanja za one koji ne žele da se vakcinišu", poručio je ginekolog.

Dr Stojanović mu je poručio da bi bilo pametnije da se bavi poljoprivredom.

"Idite na selo, uzmite repu i zaboravite medicinu, niste vakcinisali decu", zaključio je direktor DZ Palilula.

Antonijević tvrdi da trudnicama daje savete da dobro razmisle i sagledaju situaciju.

"Sva klinička ispitavanja se vrše na zdravim osobama. Daju se različite i placebo doze, a ko primi placebo zna kontrolor studije. Od nas četvoro, tri prime različitu miligražu, a četvrti ne primi ništa. Ovo je treća faza kliničkog ispitivanja", napominje dr Antonijević.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:19

KOVID SERTIFIKATI: Gde ćemo moći da putujemo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track