Najnovije vesti

DOKUMENTARAC OČARAVAJUĆI PEKING: Spremamo se za Zimske olimpijske igre 2022.
Foto: RTS Printscreen

u susret zoi 2022

DOKUMENTARAC OČARAVAJUĆI PEKING: Spremamo se za Zimske olimpijske igre 2022.

Društvo
13:28h

U sklopu priprema za Zimske olimpijske igre koje se 2022. godine održavaju u Pekingu, od 16. novembra utorkom u 20 na RTS 2 gledaćemo dokumentarni serijal "Očaravajući Peking".

"Očaravajući Peking" živa je priča o Pekingu i Kini dvadesetog veka, kao i o hiljadama godina dugoj istoriji kineske civilizacije. Gledaoci RTS-a dobiće priliku da upoznaju novi šarm stare prestonice, koja ne zaboravlja elemente bogate istorije dok se priprema za Zimske olimpijske igre 2022, zahvaljujući kojima će postati prvi grad organizator i zimskih i letnjih Igara, objavio je RTS.

Očekuje nas uzbudljivo putovanje kroz moderni Peking, čiji žitelji žive "kineski san" o pomlađivanju nacije, čemu je doprineo ubrzan razvoj i otvaranje zemlje prema svetu. Upoznajući predivni Peking i pekinški životni stil, gledaoci će dobiti jasniju sliku o modernoj Kini, koja se bori za sve dominantniju poziciju na globalnoj političkoj, ekonomskoj, ali i kulturnoj sceni.

"Očaravajući Peking" jedan je od najgledanijih dokumentarnih serijala posvećenih kulturi, načinu života, tradiciji i urbanom ritmu jedne od najživopisnijih svetskih metropola, u kojoj živi više od 20 miliona stanovnika. Dokumentarni filmovi u produkciji Televizije Peking, koji su oduševili gledaoce širom Evrope, otkriće nam tajnu uspeha savremene Kine, ali i novi šarm ove dugovečne civilizacije sa kojom nas je još krajem 13. veka povezao Marko Polo, utirući put savremenim kulturnim vezama na novom Putu svile.

Serijal, koji ćemo gledati od 16. novembra utorkom u 20h na RTS 2, u dvadesetak nastavaka donosi nam zanimljive priče o stanovnicima Pekinga, o šarolikosti njihove kulture, o prirodnim lepotama glavnog grada Kine, o promenama koje su se događale proteklih decenija, a u kojima je Kina postala svetska ekonomska sila.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track