MENE MOGU DA UBIJU, IDEJU NE MOGU! Šekler progovorio za Kurir o pretnjama i optužbama DA SE PRODAO FARMAKOMAFIJI
Foto: brisanje

OŠTAR KAO I UVEK

MENE MOGU DA UBIJU, IDEJU NE MOGU! Šekler progovorio za Kurir o pretnjama i optužbama DA SE PRODAO FARMAKOMAFIJI

Društvo -

Poznati virusolog Milanko Šekler iz Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo u intervjuu za Kurir rekao je i da i dalje dobija pretnje zbog svojih stavova o vakcinaciji, ali da ga nije strah jer, kako kaže, mene mogu da ubiju, ideju ne mogu. A svima koji tvrde da uzima pare da bi propagirao vakcinaciju, poručuje da donesu dokaz za to, a on će im dati svoju kuću i brvnare, pa će tako od njega inkasirati 200.000 evra.

- Zovu me na mobilni, prete prebijanjem, pričaju svakakve budalaštine. Ne uzimam ih za ozbiljno - rekao je za Kurir Šekler.

Na naše pitanje da li ga je strah, istakao je:

- Ma ne. Pa šta?! Može da ubije mene, ne može da ubije ideju. Ono što govorim, govorim s punim pravom i znam da govorim istinu. Ti antivakseri često imaju ono: "Prodao si se, ti si farmakomafija..." Ali oni samo imaju projekciju sebe. Misle da ko je za vakcinu i to priča - plaćaju ga da propagira vakcinaciju. A to zato što projektuju sopstveno siromaštvo, kako materijalno, tako i duhovno, i neobrazovanje. Da su u mojoj situaciji, verovatno bi tražili pare od svakoga. Kako kaže Jovan Jovanović Zmaj: "Poštenje se ne mož' kupit, jer pošten ga ne prodaje za sva blaga baš golema, a nepošten prodo bi ga, al' ga nema".

Šekler je naveo i da nijedan slučaj pretnje nije prijavio policiji, kao i da se ne okreće na ulici gledajući da li će ga neko napasti.

- Nisam prijavio jer, kako se kaže: "Od kolac u glavu pancir ne pomaže". Ako budala 'oće... I apsolutno se ne okrećem. A bio sam u mnogo firmi, velikih korporacija, držao motivaciona predavanja za radnike da bi se vakcinisali. U Studentskom gradu sam odgovarao na pitanja studenata nekoliko sati, a potom se masa njih vakcinisala. I ništa nisam naplatio. Ko god mi dokaže da sam uzeo ijedan evro, pokloniću mu sve moje brvnare i kuću u Kraljevu. Uvek može neko od njih da dođe i inkasira 200.000 evra i tako zaradi na meni - naglasio je Šekler.

Kurir.rs/J. S. S.

bonus video:

03:19

KOVID SERTIFIKATI: Gde ćemo moći da putujemo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track