ŽIVOT JE POBEDIO! DEVOJČICA KOJA JE BILA NA RESPIRATORU KONAČNO VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI Dr Minić za Kurir: Čak zbija i šale s nama
Foto: Ana Paunković

LEPE VESTI S INSTITUTA za majku i dete

ŽIVOT JE POBEDIO! DEVOJČICA KOJA JE BILA NA RESPIRATORU KONAČNO VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI Dr Minić za Kurir: Čak zbija i šale s nama

Društvo -

Devojčica od 16 godina, koja se s kovidom borila na respiratoru, konačno je van životne opasnosti, potvrdio je z Kurir pulmolog prof. dr Predrag Minić s Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić". Dve bebe koje su bile na respiratoru već su otpuštene kući.

Predrag Minić, pulmolog, lekar
foto: Printscreen RTS

- U poslednjih nekoliko dana beleži značajniji napredak, na manje je kiseonika, manje je zavisna od mehaničke podrške disanju. Konačno mogu da kažem da je van životne opasnosti. Vrlo je duhovito dete, čak i zbija šale - kaže prof. Minić za srednjoškolku koja je više od ti nedelje bila intubirana na respiratoru.

Sedmogodišnja devojčica, koja je takođe bila na respiratoru, pobedila je kovid.

- Ona više ne pati zbog korone i sada je na nefrološkom odeljenju jer im hronično oboljenje bubrega. Novorođenče, kao i beba od šest meseci, koji su, takođe, bili na respiratoru, su otpušteni kući - navodi prof. Minić.

Kurir.rs/J.S.S.

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja