NOVI NAČELNIK VOJNE AKADEMIJE: Na čelu odsad pukovnik Srđan Blagojević umesto pukovnika Ace Ranđelovića
Foto: Ana Paunković

promena na čelu

NOVI NAČELNIK VOJNE AKADEMIJE: Na čelu odsad pukovnik Srđan Blagojević umesto pukovnika Ace Ranđelovića

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici svečanoj primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije izmedju dosadašnjeg vršioca dužnosti pukovnika Ace Randjelovića i novog načelnika pukovnika Srdjana Blagojevića, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Stefanović rekao je rekao da je "primopredaja dužnosti mnogo više od forme" i da "današnje vreme ukazuje da se sve ono što znamo o ratovanju, sve ono što znamo o vojnim veštinama i vojsci uopšte menja i da će nova znanja, nove veštine i nauka biti najbolji štit i mač u narednom periodu".

On je zahvalio pukovniku Aci Randjeloviću na dosadašnjem radu, navodeći da je tokom obavljanja dužnosti načelnika Vojne akademije "brinuo za svakog kadeta, za celu Akademiju i vodio računa da nastavni proces teče bez problema".

Stefanović je profesorima Vojne akademije zahvalio na velikom trudu, navodeći da je ove godine upisano rekordnih 221 kadeta i kadetkinja, što po njegovim rečima pokazuje da je "ugled koji Vojska ima izuzetan" u narodu.

Ministar je kadetima Vojne akademije poručio da "neguju ljubav prema svojoj otadžbini".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track