06:35

ZAPANJUJUĆA ČINJENICA O ŽENAMA KOJE SE ODLUČE NA ABORTUS! Dr Milošević otkrio šta je saznao i šta je potrebno za drugačiji ishod

borba za natalitet

ZAPANJUJUĆA ČINJENICA O ŽENAMA KOJE SE ODLUČE NA ABORTUS! Dr Milošević otkrio šta je saznao, i šta je potrebno za drugačiji ishod

Društvo -

Ginekolog Vanja Milošević smatra da su nove demografske mere prema kojima će svaka porodilja u Srbiji dobiti 300.000 dinara pomoći od države za prvo dete dobra stvar i navodi da je to verovatno tek početak pronatalitetne politike.

Milošević je otkrio da se nijedna žena u toku njegove karijere nije pokajala što je rodila dete, ali da su se mnoge pokajale zbog abortusa.

- Na komplikacije koje mogu da se dese, mlade žene ne računaju kad se odluče na abortus. Abortus nosi rizik pa iako je urađen od strane najboljih ginekologa - istakao je specijalista ginekologije i akušerstva u GAK "Narodni front" u jutarnjem programu Kurir televizije.

Milošević je otkrio da je došao do poražavajuće činjenice o ženama koje se odluče na abortus.

- U razgovoru sa većinom žena došao sam do poražavajuće činjenice. Da su imale jedan sveobuhvatan razgovor o posledicama abortusa, sigurno bi ishod bio drugačiji. To je jedina hirurška intervencija u medicini u kojoj vi nešto što je vitalno, a zdravo, pokušavate da zaustavite. Jedini prirodni način za zaustavljanje trudnoće je porođaj, sve ostalo pre toga je nasilno, namerno, neprirodno - objasnio je Milošević.

dr Vanja Milošević
foto: Kurir Televizija

Kako je naveo, još nije došao u situaciju da mu se žena koja je rodila dete požali da se kaje.

- Mi kao lekari, pre svega, moramo da razmišljamo o zdravlju pacijenta. Još nisam došao u situaciju da mi dođe žena koja se pokajala što je rodila, a jesam da se kaju posle abortusa - naglasio je Milošević.

O poražavajućoj statistici demografije Srbije, Milošević je rekao da se tačni podaci abortusa ne znaju, s obzirom na činjenicu da postoji neutvrđen broj ilegalnih zahvata.

- Baratamo činjenicama abortusa sa klinika. A šta ćemo sa ogromnim brojem abortusa u nelegalnim uslovima - zapitao se Milošević.

Naveo je da je jedna od važnih stvari tokom cele trudnoće sigurnost koju žena treba da oseća.

- Zalažem se da žena kroz trudnoću oseti sigurnost. Jer je to jedan od razloga zbog čega se žene ne odluče za potomstvo. Nove mere su možda početak pronatalitetne politike koja inače treba da dovede do toga da nas bude više - smatra Milošević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:21

NESTAJEMO KAO NACIJA! 300.000 dinara za prvo dete dobar korak, ŽENE NOSIOCI PRAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track