RUSKI DOBROVOLJAC KOJI JE OSTAO BEZ OKA NA KOSOVU DANAS BI NAPUNIO 51 GODINU Tri dana su turniri u ČAST heroju kog je ubila korona
Albert Ahsarbekovič Andijev, Foto: Ana Paunković

SLAVA MU!

RUSKI DOBROVOLJAC KOJI JE OSTAO BEZ OKA NA KOSOVU DANAS BI NAPUNIO 51 GODINU Tri dana su turniri u ČAST heroju kog je ubila korona

Društvo -

Albert Ahsarbekovič Andijev je bio snajperista u 549. motorizovanoj brigadi

U znak sećanja na ruskog dobrovoljca Alberta Andijeva, koji je sredinom marta preminuo od korone, a koji je oko izgubio boreći se za Kosovo, za vikend se u Zemunu održava prvi Memorijalno - humanitarni turnir u preciznom gađanju.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za petak 3. decembar u 10 časova u streljani „Dragon Shooting“, u TC „Zmaj“ br 18, na autoputu za Zagreb.

U subotu, 4. decembra, od 10 časova planiran je takmičarsko - revijalni deo, kao i proglašenje najuspešnijih takmičara.

U nedelju, u 19 časova , turnir će biti i zvanično zatvoren. Kotizacija za učešće na turniru je 1.000 dinara, a polovina pruikupljenih sredstva namenjena je deci ugroženih boraca.

Organizatori turnira su streljana „Dragon shooting“, Udruženje Herojska 549. motorizovana brigada „Car Dušan Silni“ i Uduženje veterana Posebnih jedinica policije.

Rus Albert Ahsarbekovič Andijev, poreklom iz Južne Osetije, koji je 1999. prešao hiljade kilometara da bi pomogao Srbima u borbama na Kosovu i Metohiji, preminuo je u bolnici u Batajnici 14. marta ove godine od virusa korona.

Kada je došao na Kosovo i Metohiju, Albert Ahsarbekovič Andijev raspoređen je kao snajperista u 549. motorizovanu brigade, koja je branila državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U borbama na Kosovu i Metohiji, ruski dobrovoljac je izgubio desno oko, ali je odlučio da ostane u Srbiji. Tu e i preminuo od posledica korona virusa.

Kurir.rs / S.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track