16:17

ZBOG FUDBALA OSTAO BEZ PENZIJE! Radovan mora platiti kaznu jer nije dao informacije o NEPOSTOJEĆEM klubu za period od 1000 GODINA

neverovatno

ZBOG FUDBALA OSTAO BEZ PENZIJE! Radovan mora platiti kaznu jer nije dao informacije o NEPOSTOJEĆEM klubu za period od 1000 GODINA

Društvo -

Predsednik Mesne zajednice Dobri Do Radovan Jelić kažnjen je sa 76.500 dinara jer nije ispoštovao zakon o dostupnosti informacijama.

Jelić nije u zakonskom roku odgovorio sportskom udruženju "Jastreb" iz Blaca na pitanje- Da li je kuršumlijsko selo Dobri Do imalo fudbalski klub u periodu od 1019 godine, pa sve do 2010?

Radovan Jelić
foto: Kurir televizija

- Zbog fudbala sam kažnjen. Dobio sam dopis od fudbalskog kluba Jastreb da im dam podatke da li u našoj MZ postoje klubovi za veliki fudbal, mali, koliko ima klubova za period od 1019 do 2010 godine. Za period od 1000 godina ja stvarno ne znam da li je postojao klub i igrališta u MZ Dobri Do - rekao je Jelić.

Sva pitanja se odnose na fudbal u planinskom selu Dobri Do. Kroz šest pitanja se navodi i period od 2010. do 1019. godine. Međutim, u sudskoj odluci ovaj period je ispravljen.

- Hrpu papira imam a ja na sud pozivan nisam. Dobio sam samo opomenu što nisam odgovorio na pitanja. Ja ne znam ko je ovde lud, zbunjen i normalan. Ja se ne osećam krivim i ne mogu da prihvatim ovu presudu. Ljudi mi nisu verovali kad sam pričao, mislili su da sam lud - objasnio je Radovan.

Radovan Jelić
foto: Kurir televizija

Radovan Jelić inače je volonter na mestu predsednika Saveta MZ Dobri Do, njegova funkcija nije plaćena. Živi od male penzije u planini sa suprugom.

- Ja radim ovo volonterski, nisam plaćen. Trudim se da selo izvučemo iz bede, sam o svom trošku idem do Kuršumlije da rešavam pitanja vezana za selo. Apelacioni sud u Nišu mora da ispravi svoju presudu. Izgubio sam apetit, ne mogu da spavam od muke - rekao je Jelić.

Radovan Jelić
foto: Kurir televizija

Selo Dobri Do nikada nije imalo fudbalski klub, a prema nezvaničnim informacijama FK "Jastreb" iz Blaca, poslao je ovakve zahteve svim selima koja se nalaze na udaljenim i nepristupačnim terenima kuršumlijske opštine.

Ovakve zahteve dobijaju predsednici Mesnih zajednica koji su neupućeni u Zakon o dostupnosti informacija, u vreme kada su veliki snegovi i kada su odsečeni od sveta i nemoćni da u roku odgovore na zahtev.

Kurir.rs/M.Lekić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

27:57

300 čuda - S3 EP3

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track