EKIPE GORSKE SLUŽBE SE PROBILE DO ZAVEJANIH PORODICA: Duže od 24 sata zarobljeni sa decom na Maljenu SADA SU U SIGURNIM RUKAMA
Foto: Printscreen INstagram 192_rs.

drama

EKIPE GORSKE SLUŽBE SE PROBILE DO ZAVEJANIH PORODICA: Duže od 24 sata zarobljeni sa decom na Maljenu SADA SU U SIGURNIM RUKAMA

Društvo -

VALJEVO – Ekipa planinara uspela je da dođe do 17 zavejanih osoba na Maljenu, među kojima je i dvoje dece od 6 i 9 godina, i da im dopremi hranu. Oni su se, zbog snežne mećave koja ih je zahvatila, sklonili u jednu vikendicu, gde su duže od 24 sata bili bez hrane.

Akciju dopremanja hrane za 17 zavejanih osoba, među kojima su i tru žene, organizovala je Gorska služba spasavanja, a put zavejanih krenuli su u jutarnjim satima. Na ruku im je išlo to što je sneg prestao da pada i što nije bilo jakog vetra. U GSS kažu da je ekipa planinara uspela da se probije do vikendice, iako je teren izuzetno težak, a na nekim mestima moralu su da se probijaju kroz smetove.

-Svih 17 zavejanih osoba se dobro osećaju, nisu promrzli, jer je u vikendici bilo drva, pa su naložili vatru i uspeli su da zagreju prostor u koji su se smestili. Tokom dana očekuje se da i put na ovom delu Maljena bude pročišćen, tako da će moći da bude organizovan i njihov transport – kažu u GSS.

Porodični izlet za 17 ljudi pretvorio se u pravu dramu, jer su se, na putu do Divčibara iz pravca Ravne Gore, zaglavili su na makadamskom putu na oko 9 kilometara od Tometinog polja, između dva planinska vrha.

Do 17 osoba, među kojima ima i dece, koji se duže od 24 sata nalaze zaglavljeni, zavejani i bez hrane u lovačkoj kući na Maljenu.

Sa njima je juče, nakon prijave NN osobe policiji da ih je video, najpre u kontakt stupila Vatrogasno spasilačka brigada iz Valjeva, kojoj je jedan od mladića izjavio da su ostali bez goriva, stvari iz dva havarisana vozila prebacili u druga dva džipa, da se nalaze na neutvrđenom mestu u blizini reke Tinja u podnožju Maljena, a onda da su uspeli da peške dođu do prazne lovačke kuće Ribnica gde su naložili vatru i da nisu životno ugroženi, ali da nemaju hrane.

Ilustracija
Ilustracijafoto: RINA

Smetovi na Maljenu na pojedinim mestima viši su od jednog metra.

(Kurir.rs/S.S.)

Bonus video:

01:20

VANREDNA SITUACIJA I LUČANIMA I IVANJICI! Evo kakvo je sada stanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track