03:31

AUTOMEHANIČAR OTKRIVA ONO ŠTO ZIMI ZANIMA SVAKOG VOZAČA: Lako odledite bravu ili zaleđena vrata na automobilu

LED I SNEG

AUTOMEHANIČAR OTKRIVA ONO ŠTO ZIMI ZANIMA SVAKOG VOZAČA: Lako odledite bravu ili zaleđena vrata na automobilu

Društvo -

Niske temperature donose brojne probleme vozačima, pre svega sa zamrznutom bravom, zaleđenim vratima, prestankom rada motora, ispražnjenog akumulatora itd.

Blagoje Šipetić, automehaničar za Kurir televiziju kaže da već u jesenjem periodu, pored redovnog održavanja, vozilo treba pripremiti za zimu.

automehaničar Blagoje
foto: Kurir TV

"Zamena ulja, proveriti tečnost za hleđenje motora, proveriti na kojoj temperaturi zamrzava, ako treba zameniti, proveriti pranje stakla, sipati tečnost protiv zamrzavanja", kaže Šipetić.

Kragujevčanin dodaje da u slučaju zamrznutih brava i vrata, treba uraditi sledeće:

"Kederi i gume oko vrata zalede i zalepe se preko noći, pogotovo kada je ledena kiša, kada je potrebno pajserom otvoriti, ali da ne dođe do oštećenja možete korirititi glicerin u špricu, namazati kedere vrata i brave, pa i ako dođe do zamzavanja dovoljno je dunuti ili ključ ugrejati upaljačem", objašnjava Šipetić.

Kaže da postoji rešenje prskanje CO2, ugljen dioksidom.

"Može se kupiti u svakoj prodavinci auto-delova, odmrazava 100 odsto bez oštećenja", navodi sagovornik Kurir televizije.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:27

NAPLATA ŠTETE ZBOG RUPE NA PUTU MOGUĆA! Evo kako da postupite

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja