LASERSKA OPERACIJA VENA: Dedinje je međunarodni centar za obuku lekara
Foto: Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje

VELIKI KORAK

LASERSKA OPERACIJA VENA: Dedinje je međunarodni centar za obuku lekara

Društvo -

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" prvi kod nas otvara školu u kojoj će lekari iz Srbije, ali i šire, učiti primenu laserske metode u lečenju pacijenata sa obolelim venama.

- "Dedinje" je ovim postalo autorizovani centar za mlade doktore, koji im daje mogućnost da uče i rade najboljom tehnologijom, koja je zlatni standard u Evropi i celom svetu - rekao je prof. dr Milovan Bojić, direktor "Dedinja", prilikom uručivanja akreditacije za otvaranje Škole za primenu laserske metode u lečenju bolesti venskog sistema.

Bojić je dodao da se nada da će laserska operacija vena biti uvedena u "repertoar usluga o trošku RFZO, čime bi se to podiglo na viši nivo".

Dedinje
foto: Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje

Prof. dr Dragoslav Nenezić zahvalio je Marku Ričliju iz evropske kuće "Biolitecna" na sertifikatu izuzetnosti i akreditaciji za ovu školu u "Dedinju", čime će institut postati internacionalni centar za obrazovanje lekara iz oblasti vaskularne hirurgije.

Sertifikat ovlašćenog instruktora dobio je doc. dr Predrag Matić, koji će biti glavni edukator u primeni ovog lasera i koji je do sada uradio 150 laserskih operacija vena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track