OTAC SEDMAKA IZ ŠKOLE KOD NOVE VAROŠI OPTUŽUJE NASTAVNIKA: Prišao je detetu s leđa pa ga uhvatio za vrat i ponavljao OVU REČENICU
Foto: Viacheslav Chernobrovin / Panthermedia / Profimedia, Ilustracija

događaj ostavio traume na dete

OTAC SEDMAKA IZ ŠKOLE KOD NOVE VAROŠI OPTUŽUJE NASTAVNIKA: Prišao je detetu s leđa pa ga uhvatio za vrat i ponavljao OVU REČENICU

Društvo -

Otac dečaka iz jednog kod sela Nove Varoši u petak je prijavio policiji da je tog dana njegovog sina, inače učenika sedmog razreda, nasred časa rukama za vrat stezao nastavnik, potom ga i gurnuo.

- Očekujem od škole, policije i tužilaštva da preduzmu sve potrebne mere, a ja ću podneti privatnu tužbu i goniti nastavnika dok stvari ne isteram na čistac da se ovako nešto više ne bi dogodilo nijednom detetu - rekao je otac za Blic.

Otac priča da je njegov sin na putu do škole pao i povredio nogu, a da je na čas istorije došao bez napisanog domaćeg zadatka.

- Na početku časa, na pitanje nastavnika da li su svi uradili domaći, moj sin i još dvojica đaka su rekli da nisu. Nastavnik im je svoj trojici rekao da izađu pred tablu da odgovaraju – priča otac šta mu je sin preneo.

Dečak je, kaže, zbog povrede noge pitao nastavnika da li može da odgovara iz klupe, sedeći, pošto nije mogao da stoji.

- Nastavnik nije ništa odgovorio, a moje dete je ostalo da sedi u klupi. Posle toga nastavnik mu je prišao i sa leđa ga, sa obe ruke, uhvatio za vrat i jako stezao. To je trajalo nekoliko sekundi, posle čega mu je otpozadi gurnuo glavu usled čega je dečak udario o klupu. Posle toga mu je naredio da ponavlja: "Dok sam ja ovde ti nećeš završiti sedmi razred" – prenosi otac sedmaka.

Kada je čas završen, kaže otac, nekoliko đaka je otišlo kod razrednog starešine i ispričalo šta se dogodilo na času istorije, a istu priču je potvrdio i njegov sin.

- Za događaj sam saznao popodne kada mi je sin došao iz škole. Potom me je zvao njegov razredni i kazao da je sve bilo onako kao što dečak kaže. Kasnije sam dete odveo kod pedijatra u Novu Varoš, koji mu je dao uput za psihijatra, i slučaj prijavio policiji – priča otac.

Događaj je, kaže, ostavio traume na njegovog sina koji je protekle dve noći loše spavao, trzao se u snu. Pregled kod psihijatra zakazan je za danas, a otac kaže da će tražiti lekarsko opravdanje da mu sin ne ide u školu do kraja nedelje "dok mu ne bude bolje i dok škola ne reaguje“.

U školi, gde se incident navodno dogodio, rečeno je za list da je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak zbog prijave učenika, ali da će se tek uvrditi šta se tačno dogodilo na času pošto đaci daju izjave u prisustvu roditelja. Svoju pismenu izjavu nastavnik je već dostavio i on negira da je rukama hvatao đaka za vrat. U školi takođe objašnjavaju da o događaju obaveštena i prosvetna inspekcija.

Prema nezvaničnim saznanjima, radnici Centar za socijalni rad u Novoj Varoši danas će obići školu i o događaju od petka razgovarati sa učenicima.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja