SOFIJA (2) JE PRVA PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU ZA SMA! Sad je na novim mukama, ali se MALA HEROINA LAVOVSKI BORI! (FOTO)
Sofija Markuljević, Foto: Printscreen

bila je na kontroli

SOFIJA (2) JE PRVA PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU ZA SMA! Sad je na novim mukama, ali se MALA HEROINA LAVOVSKI BORI! (FOTO)

Društvo -

Lekari su zabrinuti što tako mala već pati od skolioze

Sofija Markuljević (2) iz Beograda, za koju je sakupljan iznos od 2,4 miliona evra za lek "Zolgensma" jer boluje od spinalne mišićne atrofije uspela je da napreduje uprkos, ali se sada našla pred novim izazovom.

Mala heroina preslatkog osmeha pre dobijanja "magičnog leka" nije mogla da pomera ni ručiće ni nogice, a danas sedi samostalno, maše i sama drži glavu.

Ipak, lekari su zabrinuti što tako mala već pati od skolioze, objavio je njen tata na Instagramu, i naveo da bi zato možda mogla da se naše na operacionom stolu.

On je u poruci na mrežama napisao sledeće:

- Pozdrav dragi ljudi, nadamo se da ste svi dobro! Hteli smo samo da vas obavestimo da smo nedavno bili na kontroli u Los Anđelesu i da je Sofijin doktor veoma zadovoljan njenim napretkom... Ono što je trenutno veliki problem je njena kičma, koja se zbog rasta i slabosti misica sve više krivi, pa Sofija vec sada ima veliku skoliozu... Ukoliko se nastavi ovim tempom, očekuje je operacija... Ona svaki dan vredno vežba uz pomoć terapeuta, kao i mame i tate, i svim silama se svi trudimo da što više ojača... Pred nama je dug put, ali ne odustajemo jer znamo šta nam je cilj! Hvala vam, dragi ljudi, što ste jos uvek uz nas... Šaljemo vam puno pozdrava!

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track