02:40

Najelpeši doberman na svetu živi u Bečeju

zanimljivo

NAJLEPŠI DOBERMAN NA SVETU ŽIVI U BEČEJU! Milanov pas je poseban, a tek da vidite kakvo NEOBIČNO IME IMA

Društvo -

Da su dobermani lepa rasa pasa, to sigurno znate, ali da najlepši doberman na svetu živi u Bečeju, to možda ne znate. Ovu prestižnu titulu za 2021. poneo je pas Milana Matića, koji se bavi uzgojem ove nemačke rase. U susret praznicima, setimo se još jednom razgovora sa početka Redakcije i budimo odgovorni.

Sevdar Bejbi Endžel of Šejtan zvanično najlepša dobermanka na svetu, njen vlasnik Milan Minja Matić odgajanjem ove rase bavi se već 15 godina, a njihov je vlasnik i duže.

Da je njegov pas najlepši rekle su sudije u Slovačkoj na čijem je takmičenju učestvovalo stotinu dobermana iz celog sveta.

- Sve se ocenjuje: dlaka, kako se održava, hrana koja se davala, glava, zubi, telo, kako se ponaša u ringu, trčanje. Ne sme da bude agresivan, a ni plašljiv. Treba da bude utreniran za tu vrstu šoua - kaže Minja.

Doberman
foto: kurir televizija

Nažalost mnogi misle da su dobermani agresivna rasa, međutim Minja kaže da su dobermani prijateljska rasa, porodični psi.

- Pre tri minuta bila je na treningu, takmičilka se, grizla rukav, a sad kada smo u kući ona spava pored nas. Radan i kućevan pas, to je doberman. Oni su psi za decu, velike su maze iako izgledaju krvoločno. Mnogo su vezani za vlasnika. Ima pasa koji su vezani samo za jednog čoveka, dobermani su vezani za celu porodicu.

Dobermani su uglavnom zimogrožljivi psi. Svi Minjini dobermani imaju odlične uslove za život: odvojeni su im toaleti od mesta gde obitavaju, imaju mesto za vežbanje i porodilište.

Kurir.rs Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:28

LUZIJANA: Helikopter se survao na most pa izgoreo, stradao pilot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track