04:25

NAŠ EMIL JE TRENIRAO NAJVEĆE SVETSKE FACE: Otkrio kako je to trenirati političare MORAO SAM DA PROLAZIM KROZ RAZNE PROVERE

fitnes trener

NAŠ EMIL JE TRENIRAO NAJVEĆE SVETSKE FACE! Otkrio kako je raditi sa političarima: Pre treninga bi me čekale BEZBEDNOSNE PROVERE!

Društvo -

Gde je volja, tu su i rezultati! To se najbolje može videti i na primeru političara na domaćoj i stranoj javnoj sceni koji su nakon odluke da doteraju kilažu u tome vidno i uspeli.

Pored gustog rasporeda, nedefinisanog radnog vremena i važnih događaja političari uspevaju da izdvoje vreme za trening jer znaju koliko je važna promocija zdravog života. A kako bi istrajali do zaista velikih rezultata potrebna im je pomoć profesionalaca.

Fitnes trener Emil Pavelkić najbolje zna kako je to raditi sa političarima jer u svojoj bogatoj biografiji može izdvojiti rad sa kanadskim, britanskim i američkim ambasadorima poput Lin Montgomeri.

Emil Pavelkić
foto: Privatna arhiva

Koliko se trening političara razlikuje od treninga prosečnog čoveka? Da li se strogo drže programa ili ga krše slatkišima? Kakav trening preferiraju? Na sva ova pitanja odgovor je dao Emil u intervjuu za Kurir.

Najprisnije je sarađivao sa američkom ambasadorkom Lin Montgomeri, za koju kaže da je bila istrajna u svom cilju.

- U principu vežbali smo, ona je volela da radi neke fitnes plesne treninge, aerobik i kik-boks. Volela je i da jede, pa smo stalno imali borbu sa njenim kilogramima. Što se tiče treninga, bila je vrlo vredna - ispričao je Emil u svom intervju za Kurir.

Emil Pavelkić
foto: Privatna arhiva

Ipak, trening stranih ambasadora razlikuje se od treninga običnih ljudi. Emil je pre svakog treninga morao da prolazi kroz provere obezbeđenja ambasade.

- 3 puta nedeljno smo trenirali. Ja sam išao u američku rezidenciju, tamo nije lako ući i pa sam svaki put sam morao da prolazim kroz razne bezbednosne provere. To je tlo SAD. Nije to baš tako jednostavno kao što bi neko posmislio - ispričao je Pavelkić.

Pored treninga, ambasadori imaju i svoje lične kuvare jer, kako kaže Emil, stomak se pravi u kuhinji a ne u teretani.

- U principu žene imaju veći pritisak nego muškarci. Njen suprug se nije bavio sportom. Žene se uvek više trude da izgledaju bolje. S obzirom da sam trenirao i britanske ambasadore, oni svi kad dođu ovde svi imaju trenere i razne uslužne delatnosti masere i kuvare. To je stvar prestiža koju moraju da imaju. Imali su dosta trenera, masera. Imali su oni naše kuvare, bili su jako zadovoljni sa našom ishranom, naročito sa kolačima. Nije bilo prevelikih problema tu - ispričao je.

Emil Pavelkić
foto: Privatna arhiva

Ustaljen program treninga bi se menjao ukoliko predstoji neki važan događaj. U tim slučajevima, treninzi bi bili intenzivniji, a režim ishrane stroži.

- To je uvek tako pred neki ivent. Mi moramo malo da pojačamo trening. Gde god da ima kamera mi moramo da pojačamo treninge i režim ishrane. Svima njima je bitno kako izgledaju na tim događajima - kaže Emil i dodaje da u ovim slučajevima nema prostora za kršenje programa ishrane.

Otkriva i da žene političari mnogo više vode računa o svom izgledu za razliku od muškaraca.

- Nema tu neke razlike, ako neko želi da napravi neki rezultat ne treba da se bude blag. Mora trening da se ispoštuje kao i ishrana jer onda neće biti rezultata. Kozmetičke usluge takođe koriste, oni moraju da izgledaju lepo u javnosti. Naročito žene, jer više vode računa o sebi. Realno, za te javnosti mora da se ide i kod kozmetičara i kod masera i trenera - ispričao je Emil.

Marija Lekić

Bonus video:

05:38

VLAHOVIĆ ĆE TEK EKSPLODIRATI! Lični kondicioni trener našeg fudbalera otkrio detalje saradnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track