MINISTAR ODBRANE U SREMSKOJ MITROVICI: Proveo dan s pripadnicima 1. brigade KoV
Foto: Ministarstvo odbrane

u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“

MINISTAR ODBRANE U SREMSKOJ MITROVICI: Proveo dan s pripadnicima 1. brigade KoV

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je danas, posle obilaska jedinica 1. brigade Kopnene vojske u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, da ga uvežbanost naših posada uverava da Prva brigada i celokupna Kopnena vojska na najozbiljniji način uzimaju u obzir da treba da budu najefikasnija vojna sila u ovom delu Evrope. On je posebno istakao značaj modernizacije višecevnog lansera raketa „Oganj“ M-17 kojim je naoružan 13. divizion SVLR, a koji je proizvod domaće pameti. Reč je o sredstvu koje spolja liči na ono koje je nasleđeno iz vremena JNA, ali je daleko efikasije, jer je u stanju da, umesto za 20 minuta, ostvari dejstvo po cilju za samo tri minuta, odnosno da izvrši dva gađanja za sedam minuta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nebojša Stefanović, Sremska Mitrovica, brigada KOV
foto: Ministarstvo odbrane

- Imali smo prilike da vidimo šta znači dobro obučena posada, dobra komanda i, naravno, opremanje, uz oslanjanje na naše resurse, na našu domaću pamet i na sredstva koja pravimo u našoj zemlji. Naši tenkisti su na međunarodnom Tenkovskom biatlonu u Rusiji ove godine ušli u polufinale, što je zaista izuzetan uspeh, uzimajući u obzir koliko je oštra i teška konkurencija, i mnogo govori o njihovim sposobnostima – podsetio je Stefanović, nakon prikaza dela obuke 15. tenkovskog i 16. mehanizovanog bataljona. On je istakao da će naša vojska nastaviti da se modernizuje. - Hoćemo da uložimo još sredstava i zahvaljujući predsedniku Vučiću ta sredstava su nam i odobrena. Hoćemo da se i na taj način zahvalimo ljudima iz Vojske koji su posvetili svoj život Srbiji time što ćemo uložiti u njih, u njihovo opremanje, u nove uniforme i u novu opremu. Drago mi je da sam danas mogao da razgovaram sa svakim vojnikom i da mi zaista kažu iz prve ruke šta je to što oni očekuju. Važno nam je da i pored opreme, tehnike i unapređenja objekata, svaki pripadnik Vojske bude zadovoljan brigom o njemu. Hoćemo da ti ljudi vide da njihova zemlja napreduje, a da se to oslikava i u njihovom standardu i kroz platu i sve drugo– rekao je ministar. On je ovom prilikom požeo i svim pripadnicima Garnizona Sremska Mitrovica sve najbolje za predstojeće praznike.

Nebojša Stefanović, Sremska Mitrovica, brigada KOV
foto: Ministarstvo odbrane

- Želim vam da provedete praznike sa porodicama, da mi uvek budemo spremni, a da nikada ne treba da reagujemo – rekao je ministar odbrane. Sa ministrom Stefanovićem, prilikom današnjeg obilaska, bili su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika i pukovnik Dragan Radaković, načelnik štaba Prve brigade KoV. Pripadnici 13. diviziona samohodnih višecevnih lansera raketa danas su prikazali rad posluge SVLRD Oganj M-17 prilikom izvršenja posrednog gađanja, dok su pripadnici 15. tenkovskog bataljona predstavili rad posade tenka M-84 u različitim taktičkim situacijama. Ministru Stefanoviću predstavljen je i segment rada na trenažeru za obuku nišandžije i sistem za obuku u nišanjenju i gađanju na tenku M-84.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track