PREMIJERKA BRNABIĆ ŠOKIRALA U JUTARNJEM: Danas će broj biti katastrofalan, najveći ikad zabeležen u Srbiji od početka pandemije
Foto: screenshot Happy tv

tv gostovanje

PREMIJERKA BRNABIĆ ŠOKIRALA U JUTARNJEM: Danas će broj biti katastrofalan, najveći ikad zabeležen u Srbiji od početka pandemije

Društvo -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros u jutarnjem programu da će danas broj novozaraženih koronavirusom biti najveći ikada zabeležen u Srbiji, od početka pandemije.

"Podaci od jutros u osam časova, prema podacima, broj će biti katatsrofalan", rekla je ona za TV Prva i dodala da će bit oboren svaki dosadašnji rekord.

Ona je ocenila da će danas, u apsolutnim brojevima, broj novozaraženih od kovida-19 "biti katastrofalan". Gostujući na TV rekla je da će po podacima od 8 sati jutros, biti postignut "novi negativan i neslavan rekord" broja novozaraženih.

"Brojevi su, od osam ujutro, katastrofalni ali dobro je što su mnogo blaže kliničke slike", rekla je ona.

Brnabić je podsetila da je na snazi niz protivepidemijskih mera. "Imamo mere, koje ukoliko bi se poštovale, imali bismo stabilnu situaciju ", rekla je ona. Podsetila je da je Srbija obezbedila sve vakcine i lekove.

Rekla je i da će danas biti održan sastanak Ministarstva prosvete sa medicinskim delom Kriznog štaba i da očekuje njihov predlog za pohadjanje nastave.

Kurir.rs/TV Prva

Bonus video:

07:08

Profesor otkriva u kojoj su vezi tromboza i korona: SRCE JE U VELIKOJ OPASNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track