ĐACI POSLE IZOLACIJE PET DANA MORAJU DA NOSE KN 95 MASKU: Ovo je detaljno uputstvo za zaražene učenike i sve mere u školama
Foto: Shutterstock

počinje drugo polugodište

ĐACI POSLE IZOLACIJE PET DANA MORAJU DA NOSE KN 95 MASKU: Ovo je detaljno uputstvo za zaražene učenike i sve mere u školama

Društvo -

Zaraženi učenici idu u izolaciju sedam dana, a oni koji imaju inficirane u porodici,a nisu se zarazili idu u samoizolaciju pet dana, s tim što potom u školi moraju da nose KN95 maske još pet dana, odluka je Ministarstva prosvete i Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koja je prosleđena školama.

- Za simptomatske i asimptomatske slučajeve kovida 19, izolacija traje sedam dana, a dete se u školu vraća sa potvrdom pedijatra da je sposobno da se vrati u kolektiv. Obaveza roditelja je da, ukoliko učenik ne dolazi na nastavu, o tome odmah obavesti odeljenjskog strešinu. Učenik ne dolazi na nastavu i ukoliko je neko od članova porodice oboleo od kovida i to u trajanju od pet dana od dana kontakta. O tome roditelj takođe odmah obaveštava odeljenjskog starešinu dok učenik ostaje u kućnoj samoizolaciji. Po povratku u školu posle samoizolacije nije potrebna lekarska potvrda, ali je neophodna primena pojačanih mera zaštite tog učenika i preporuka je nošenja KN95 maske u školi u trajanju od pet dana - piše u odluci, u kojoj je navedeno i da je "za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta obavezna upotreba zaštitnih maski za sve aktere obrazovanja".

Podsetimo, drugo polugodište počinje u ponedeljak, tako što će mlađi osnovci ići na nastavu u školu, a stariji i srednjoškolci kombinovano.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track