NI DOKTOR NAUKA NE ZNA DA REŠI ZADATAK ZA ČETVRTI RAZRED OSNOVNE: Da li biste vi znali?
Foto: Profimedia

ZBUNJENI

NI DOKTOR NAUKA NE ZNA DA REŠI ZADATAK ZA ČETVRTI RAZRED OSNOVNE: Da li biste vi znali?

Društvo -

Tekst zadatka iz matematike za četvrti razred osnovne škole koji se pojavio na Tviteru i zbunio đake, ali i roditelje nije znao da reši ni doktor nauka, ali zbog toga što je zadatak loše postavljen i ne zna se šta je pisac hteo da kaže.

Naime, Kurir je kontaktirao doktora nauka za matematiku kako bi pomogao đacima i roditeljima i rešio ovaj zadatak, međutim, začudio se kada je pročitao tekst zadatka.

Deca, škola, Roditelji, Učenici, Akcija, Saveti, Uspeh, Matematika, OKmatematika, školska Godina, Ak
foto: Promo

- Kako je ovakva besmislica uopšte mogla da prođe recenziju Zavoda za unapređenje obrazovanja. Problem je u samoj formulaciji zadatka, besmislena je. Zadatak nije dobro postavljen i ne zna se šta je pisac hteo da kaže - kazao je za Kurir doktor nauka koji je želeo da ostane anoniman.

Podsetimo, na Tviteru se pojavio tvit u kome je fotografija zadatka iz matematike za četvrti razred osnovne škole, koji po svojoj prilici, niko nije umeo da reši.

- Lena i Olja štedele su novac. Lena je uštedela tri puta više dinara nego Olja. Za mesec dana Olja je uštedela tri puta više novca nego što je imala, a Lena još onoliko novca koliko je imala uštedeno. Ko je uštedeo više novca i koliko puta više? - piše je u zadatku.

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

ISPISAO ISTORIJU MATEMATIKE: Mladi Banjalučanin (31) NADMAŠIO SVETSKE naučnike! Rešio PROBLEM star 40 GODINA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track