00:40

Realna priča: Životna priča Tihomira Tike Stanića

genijalan umetnik

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA TIHOMIRA STANIĆA: Imao sam osećanje stida što se bavim glumom OTKRIO I ČIME BI SE BAVIO DA NIJE GLUMAC

Društvo -

On važi za jednog od naših najmisterioznijih glumaca, kolege ga vole, a u brojnim serijama i predstavama igra jednu od glavnih uloga.

U ispovesti Isidori Lukić, Tihomir Tika Stanić je otkrio najintimnije priče iz svog života, a prisetio se i momenta kada je na jednoj premijeri predstave od treme ostao bez sluha.

Tika Stanić
foto: Kurir televizija

- Pitali su me na prijemnom čime bi se bavio da nisam glumac. Ja sam rekao da bih verovatno studirao atomsku fiziku. Bio bih sad negde u Koloradu Springsu - otpočeo je priču naš poznati glumac.

Naš poznati glumac je potom objasnio zašto je, ipak ostao u glumi.

- Ali, ne. Glumac. Pokušavao sam da pomegnem iz te profesije. Da napustim, da postanem nešto drugo. Imao sam neko osećanje studa što se time bavim. To su, verovatno, faze koje prolaze svi glumci - objasio je Tika Stanić.

Podsetimo, glumac je odrastao u mestu Kozarska Dubica gde je njegov otac radio. Sa 5 godina je krenuo u školu koja je za njega predstavljala najveću životnu radost. Nije voleo sport i svaki slobodan trenutak je koristio da nešto pročita i nauči. Leti je plivao i biciklom je išao na igranke.

Tika Stanić
foto: Kurir televizija

Tihomir je u filmovima Zdravka Šotre uglavnom glumio Stevana Sremca, a tokom karijere je igrao i druge pisce kao što su: Ivo Andrić, Jovan Sterija Popović, Branko Radičević, Miloš Crnjanski, Dositej Obradović, Jovan Jovanović Zmaj, itd. Odbijao je da se pojavljuje u serijama Siniše Pavića jer ih je smatrao političkim projektom koji ljude prikazuje lošijim nego što jesu.

Tika Stanić
foto: Kurir televizija

Ostvario je značajne uloge u filmovima: „Neprijatelj“, „Turneja“, „Mali Budo“, „Psi laju, vetar nosi“, „Inkarnacija“, itd. Voleo bi da snimi erotski film sa Isidorom Minić, ali veruje da ona ne bi pristala jer je suviše stidljiva.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:35

TIHOMIR TIKA STANIĆ JE NOVI GOST REALNE PRIČE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track