04:23

KO SE TESTIRA PRIVATNO, NEMA ZELENI SERTIFIKAT! Privatnici besni: Nijedna zemlja ne pravi razliku između privatne i javne ustanove

korona

KO SE TESTIRA PRIVATNO, NEMA ZELENI SERTIFIKAT! Privatnici besni: Nijedna zemlja ne pravi razliku između privatne i javne ustanove

Društvo -

Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, od početka godine do danas koronavirusom je bilo zaraženo više od 330.000 ljudi.

Veliki broj građana testirao se u privatnim laboratorijama. Ipak, ovi građani, ukoliko nisu pozitivan test dobili u drzavnim ambulantama, ne mogu da dobiju zeleni sertifikat.

Predsednica Udruženja privatnih laboratorija Beograd Mirjana Sarkić smatra da ne treba da se pravi razlika između državne i javne ustanove.

- Pre nekoliko meseci imali smo prilike da dobijemo obećanje da će se taj proces privatnih laboratorija sa eupravom ubrzati, ali od tad nemamo nikakvo rešenje. Možemo samo preko medija da čujemo obaveštenja i nekako mislim da je to stvarno uvredljivo i nije pošteno da se takve izjave za privatne prakse daju. Mi naše obaveze maksimalno ispunjavamo, koristimo testove koji su priznati u EU. Mi možemo da putujemo sa tim testovima i priznati su svuda, a ovde nisu. Ja ne znam ni za jednu zemlju gde se pravi razlika između privatne i javne ustanove, naši zahtevi se odbijaju samo zato što smo privatna ustanova - rekla je za Kurir televiziju Mirjana Sarkić.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:08

Profesor otkriva u kojoj su vezi tromboza i korona: SRCE JE U VELIKOJ OPASNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track