BIVŠI ŠEF SRPSKE ŽANDARMERIJE NA NOVOM ZADATKU: Dikić predsedava udruženjima RATNIH VETERANA (FOTO)
Bratislav Dikić na potpisivanju nove funkcije, Foto: TV Happy Printscreen

danas izabran

BIVŠI ŠEF SRPSKE ŽANDARMERIJE NA NOVOM ZADATKU: Dikić predsedava udruženjima RATNIH VETERANA (FOTO)

Društvo -

Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije i general u penziji, odsad će predsedavati i javno predstavljati rukovodstvo bratskih Udruženja ratnih „Veterana Republike Srpske“ i „Veterana Republike Srbije“.

Bratislav Dikić
foto: Privatna arhiva

On je danas izabran na tu funkciju.

U saopštenju njihovog tima za informisanje navodi se sledeće:

- Obaveštavamo vas da je dana 04. februara 2022.godine na obali reke Drine, uz podršku predsednika Udruženja „Naša Drina“ Igora Braunovića, održana sednica ratnih veterana Republike Srbije, Republike Srpske i Patriotskog Pokreta Srbije na kojoj je jednoglasno doneta Odluka o izboru predsednika i pravnog zastupnika, generala policije u penziji Bratislava Dikića, koji će u narednom periodu predsedavati i javno predstavljati rukovodstvo bratskih Udruženja ratnih „Veterana Republike Srpske“ i „Veterana Republike Srbije“.

Bratislav Dikić
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Dikić je u Žandarmeriji bio od osnivanja 2001, a njen komandant je postao 2009. godine i na tom mestu bio je do 2013. godine. Prethodno je, pre dolaska u Žandarmeriju, 10 godina bio pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). Tokom službe je više puta bio odlikovan za hrabrost.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja