SRETENJSKI ORDEN KLINICI ZA PULMOLOGIJU UKCS! Direktor dr Stjepanović: Lideri smo na Balkanu. Hvala, pulmolozi, vi ste moj ponos!
Foto: Printskrin RTS

veliko priznanje

SRETENJSKI ORDEN KLINICI ZA PULMOLOGIJU UKCS! Direktor dr Stjepanović: Lideri smo na Balkanu. Hvala, pulmolozi, vi ste moj ponos!

Društvo -

Dok smo bili u kovid režimu imali smo jako dobre rezultate. U kliniku su uglavnom primani pacijenti s obostranim upalama pluća, koji su zahtevali kiseoničnu i druge vidove potpore u jedinici intenzivne nege

Klinika za pulmologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije dobila je Sretenjski orden, koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas uručio direktoru klinike asist. dr sci. Mihailu Stjepanoviću.

Orden je uručen i povodom 90 godina rada ove klinike i veka srpske pulmologije. Prvo predavanje na Medicinskom fakultetu iz pulmologije održao je akademik Aleksandar Radosavljević u februaru 1922. i taj događaj smatra se početkom pulmologije u Srbiji.

- Jako sam ponosan i ukazana mi je velika čast sto sam na čelu ovakve kuće. Klinika je dala ogroman doprinos razvoju pulmologije u Srbiji i svakako je lider na Balkanu. Veliki doprinos smo dali i borbi protiv kovida, dva puta smo bili u kovid režimu rada, a zbrinjavamo i pacijente s postkovid komplikacijama preko ambulante za postkovid. Naši pulmolozi sve vreme rade u crvenoj zoni, u smenama idu u kovid bolnicu Batajnica - izjavio je dr Stjepanović i dodao:

dr Mihailo Stjepanović
foto: Printskrin RTS

- Dok smo bili u kovid režimu imali smo jako dobre rezultate. U kliniku su uglavnom primani pacijenti s obostranim upalama pluća, koji su zahtevali kiseoničnu i druge vidove potpore u jedinici intenzivne nege. Mogu da se pohvalim izuzetnim procentom izlečenih pacijenata.

Dr Stjepanović je naveo da je sada veliki pritisak nekovid pacijenata i da svaki dan pregledaju oko 250 bolesnika i urade veliki broj dijagnostičkih procedura.

- Hvala, pulmolozi na izuzetnim naporima u očuvanju zdravlja. Vi ste moj ponos - naglasio je dr Stjepanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track