SLOBODAN OSVETLIO NIJAGARINE VODOPADE U BOJAMA SRPSKE ZASTAVE! Pogledajte kakvo je čudo napravio majstor svetla iz Pančeva (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Slobodan Marin

povodom dana državnosti

SLOBODAN OSVETLIO NIJAGARINE VODOPADE U BOJAMA SRPSKE ZASTAVE! Pogledajte kakvo je čudo napravio majstor svetla iz Pančeva (FOTO)

Društvo -

PANČEVO - Slobodan Marin iz Pančeva, koji tri decenije živi i radi u Torontu, postao je poznat prošle godine kada je za Dan državnosti Srbije osvetlio Nijagarine vodopade bojama srpske trobojke.

Slobodan Marin, kao vrhunski majstor za rasvetu, već godinama dizajnira svetla na Nijagarinim vodopadima i daje veliki doprinos da oni izgledaju još lepše. Ovaj posao mu mnogo znači, ali najponosniji je bio prošle godine kada ga je naša ambasada u Kanadi angažovala da na trenutak vodopade pretvori u srpsku trobojku.

„Sam taj proces programiranja svetla zahteva iskustvo i veliki rad. Osećao sam se ponosno i zato sam se na taj dan lepo obukao u bojama naše države. Označiti taj datum na Nijagarinim vodopadima koji su svetski poznati je velika stvar i svakako mnogo znači, posebno meni i zbog toga sam ponosan i pamtiću to do kraja života“, priznaje Slobodan.

Ovaj događaj je video ceo svet, a najponosnija je svakako bila majka Radmila koja je sve to gledala kod kuće u Pančevu.

„Kad sam ga videla, a on samo što ne poleti iz njegovog studija. Toliko je bio srećan kad je puštao himnu. Oglasili smo odmah da je to naš Boban uradio i da se naša trobojka vije na Nijagari i veoma smo ponosni“, kaže Radmila Marin.

Slobodan ima svoju privatnu firmu i profesionalno programira i dizajnira rasvetu za filmsku i muzičku produkciju u Kanadi i Americi. Veoma je uspešan, a želja mu je da 15. februar ove godine još lepše obeleži, i da se na poseban način prikaže i Nikola Tesla čiji se spomenik nalazi pored Nijagarinih vodopada, piše RTS.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track