02:12

Ginekolog upozorio na razne komplikacije kod žena nakon preležane korone: Ako primetite ovo HITNO SE JAVITE LEKARU

hitno

KORONA DOVODI DO OPASNOG POREMEĆAJA KOD ŽENA! Ginekolog upozorio na razne komplikacije: AKO IH UOČITE ODMAH SE JAVITE LEKARU

Društvo -

Ginekolog dr Vanja Milošević istakao je da su razne komplkacije menstrualnog ciklusa kod žena nakon preležanog korona virusa.

- Primetili smo da su pacijentkinje koje su preležale kovid imale problema sa ciklusom. Osim kašnjenja i izostanka menstrualnog ciklusa, on se poremetio i po obimu, ili su obilniji i duže traju ili su kraći - kaže ginekolog.

dr Vanja Milošević
foto: Kurir televizija

On je istakao da se o uzrocima još uvek ne može tačno pričati, ali da je primećeno da nisu dugotrajni.

- Ne možemo tačno pričati o uzrocima toga, ali ono što je takođe karakteristično, ono što ide uz menstruaciju, čuveni PMS, a i svih stanja koji prate mensruaciju - bolovi, tahikardija, poremećaj disanja, sve to ide nekako sa pojavom kovid simptoma. Uglavnom sve to traje onoliko koliko traje kovid - kaže dr Vanja Milošević.

Po prestanku simptoma i ova stanja se vraćaju u normalu, ističe doktor.

dr Vanja Milošević
foto: Kurir televizija

- Iz našeg iskustva, ustanovili smo da se po prestanku simptoma i ova stanja vraćaju u normalu. Ono što smo mi takođe učili je da je ovo i pitanje stresa i hormona i mora da bude deo jedne sveukupne analize. Naša je preporuka da se jave svojim ginekolozima - kaže dr Milošević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track