SLIKA KOJA JE POTVRDA DA MIR NEMA ALTERNATIVU: Njihovi osmesi bude nam nadu u bolju budućnost!
Muhamed Jusufspahić, patrijarh Porfirije i Mustafa Jusufspahić, Foto: Facebook

Poslali važnu poruku

SLIKA KOJA JE POTVRDA DA MIR NEMA ALTERNATIVU: Njihovi osmesi bude nam nadu u bolju budućnost!

Društvo -

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić objavio fotografiju na kojoj je zagrljen sa patrijarhom Porfirijem i svojim bratom Muhamedom

U turobnim vremenima straha od novih ratova i neizvesnošču koja se nadvila na svetom svaka poruka mira i ljubavi sobom nosi posebnu težinu. A posebno ako dolazi od predstavnika verskih zajednica.

- Vatra koju nosiš u sebi i kojom raspaljuješ okolinu je suštinsko gorivo pakla tj. džehennema. To znači da u paklu sobom donosimo i gorivo. Zato gasi vatru dok možeš i budi strpljiv, kako ne bi rasplamsali pakao. Dve smo trećine voda, pa gasi i ne raspaljuj. Bog vam pomogao - reči su koje je napisao Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski Islamske zajednice Srbije, glavni vojni imam i major Vojske Srbije, pored fotografije na kojoj je sa svojim bratom Muhamedom Jusufspahićem, predsednikom Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasadorom Srbije u Saudijskoj Arabiji, zagrljen sa sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

Njihova srdačnost i iskreni osmesi daju nam svima nadu da na ovim našim prostorima mir nema alternativu! I da se možemo nadati boljoj budućnosti.

Inače, na današnji dan je prošle godine dotadašnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije izabran za patrijarha srpskog, arhiepiskopa pećkog i mitropolita beogradsko-karlovačkog.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track