02:05

SNIMLJENA PESMA U ČAST HEROJA ODBRANE KOSOVA! Srpski junaci se ne smeju zaboraviti, a ova numera je OMAŽ ĐENERALU VELJKU

rizikovao svoj život za srbiju

SNIMLJENA PESMA U ČAST HEROJA ODBRANE KOSOVA! Srpski junaci se ne smeju zaboraviti, a ova numera je OMAŽ ĐENERALU VELJKU

Društvo -

"Đenerale Veljko" naziv je pesme posvećene komandantu Posebnih jedinica srpske policije iz Prizrena, Veljku Radenoviću, koji je posthumno odlikovan 15. februara na državni praznik Sretenje.

U čast heroja odbrane Kosova, akapela sastav "Srbski pravoslavni pojci" i muzički producent Aleksandar Sofronijević snimili su pesmu i posvetili je nezvaničnom srpskom generalu.

U želji da sačuvaju od zaborava ovog srpskog junaka, udružili su snage i stvorili pesmu koja će uvek podsećati na hrabrog i odvažnog Veljka.

Koliko je važno pokazati poštovanje prema ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi sačuvali tuđe znaju Aleksandar Sofronijević i Marko Kačarević koji su zajedno radili na ovoj numeri.

kurir tv
foto: Kurir televizija

- Moram da kažem da moramo biti i društveno odgovorni, ovo je jedna nacionalna priča i muzika. Sa zadovoljstvom sam bio na ovom projektu, jer treba da sačuvamo naš duh i tradiciju. Bila mi je čast. Veljko je u narodu poznat kao đeneral, pesma odiše jednom pravom srpskom dušom i emocijom kakvu takav heroj zaslužuje. Pesma ima ozbiljan feedback i jako sam ponosan - rekao je Sofronijević gostujući u emisiji Puls Srbije na Kurir televizije.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kačarević kaže da je tekst pisala Veljkova komšinica Anastasija Kostić.

- Aca i ja se poznajemo već dugo, uvek je bila priča da sarađujemo i evo došao je pravi momenat. Prošle godine je napisana numera, pisala je devojka koja je poznavala generala Veljka, Anastasija Kostić. Ona je osećala celog života potrebu da se zahvali na neki način, a ovo je najbolji način. Porodica je oduševljena, pogotovo zato što je Anastasija pisala tekst - rekao je Kačarević.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:24

ACA SOFRONIJEVIĆ I DALJE SLOMLJEN ZBOG ŠABANOVE SMRTI: Bio mi je kao OTAC, pričali smo o MUŠKO ŽENSKIM odnosima (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja