NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Veći broj preminulih pacijenata, manje novozaraženih i na respiratoru
Foto: Shutterstock, screenshot

poslednji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Veći broj preminulih pacijenata, manje novozaraženih i na respiratoru

Društvo -

U prethodna 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 12.239 građana od kojih je 3.876 novozaraženih.

Preminulo je 62 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 137 obolelih.

live blog
foto: screenshot

Podsetimo, u Srbiji je dan ranije na korona virus testirano je 17.025 građana, od kojih je 5.103 bilo novozaraženih. Preminulo je 59 pacijenta, dok je 143 obolelih bilo na respiratorima u bolnicama širom Srbije.

Profesor Dušan Popadić kaže da će koronavirus izbeći samo oni koji žive izolovano u nekim manjim sredinama i ne dolaze mnogo u kontakt sa drugim ljudima.

Prema njegovim rečima, Srbija se polako vraća u normalu i ne bi trebalo da se ohrabrimo zbog ovog povoljnijeg trenda smanjenog broja zaraženih.

- Još uvek verujem da ti brojevi novozaraženih koji se registruju potcenjuju broj zaraženih. Mislim da je broj zaraženih još uvek veći ali definitivno je manje nego što je bilo pre tri nedelje - ističe profesor Popadić.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof.dr Branislav Tiodorović, izjavio je u ranijim izjavama u nekoliko navrata koronu nećemo lako iskoreniti, te da ćemo se u budućnosti sigurno vakcinisati jednom do dva puta godišnje.

- Vakcinacija protiv gripa daje dobre rezultate i ona se obavlja na jesen svake godine, tako ćemo morati i sa kovidom. Najverovatnije će to biti jednom godišnje, ali o tome će se tek razmatrati, izjavio je ranije Tiodorović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track