ZABELELI SE DELOVI BEOGRADA, VEĆI DEO SRBIJE DANAS SA KIŠOM I SNEGOM Hladno, ali preokret stiže! Evo šta nas čeka prvih dana marta
Foto: Stefan Stojanović Mondo, Kurir/Jovana Ćirković

VREMENSKA PROGNOZA

ZABELELI SE DELOVI BEOGRADA, VEĆI DEO SRBIJE DANAS SA KIŠOM I SNEGOM Hladno, ali preokret stiže! Evo šta nas čeka prvih dana marta

Društvo -

Već od sutra

BEOGRAD - U Srbiji će danas ujutru biti mestimično slab prizemni mraz, pogotovo u Vojvodini, dok će u većem delu zemlje biti oblačno s kišom i snegom, samo na severozapadu ujutru i pre podne suvo sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

U nižim predelima se ponegde očekuje manji snežni pokrivač, a na planinama dalje povećanje visine snega.

Kumodraž jutros oko 6 časova
Kumodraž jutros oko 6 časovafoto: Kurir/Jovana Ćirković

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus dva do dva stepena Celzijusa, najviša od tri do šest stepeni.

U Beogradu će ujutru biti slab prizemni mraz, tokom dana oblačno s mešovitim padavinama (kiša i sneg). U višim delovima grada očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prognoza za prve dane marta

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni. Najniža temperatura će biti oko jedan stepen Celzijusa, najviša oko četiri stepena.

Temperature jutros u 7 sati u Srbiji

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

AMSS: Otežan i usporen saobraćaj

Na putevima u Srbiji vozače danas očekuje usporen saobraćaj i otežani uslovi za vožnju uz kišu, mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, saopštio je Auto moto savez Srbije.

U planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije ima raskvašenog snega na kolovozima, ali su svi prilazi zimskim centrima prohodni, navedeno je u saopštenju. AMSS je pozvao vozače da voze oprezno, posebno na deonicama gde su uvedene izmene u režimu saobraćaja zbog radova, i podsetio da je i dalje potrebno imati zimsku opremu na vozilu.

Neprohodan je samo lokalni put Odvraćenica - Preko Brdo, ali su na pojedinim putevima na teritoriji Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Užica, Raške i Sjenice uvedene zabrane saobraćaja za kamione s prikolicom i šlepere. Na graničnim prelazima nema zadržavanja putničkih vozila dok se na teretnim terminalima na izlaz iz zemlje čeka na Batrovcima tri sata, na Šidu dva sata, na Horgošu sat i po i na Kelebiji sat vremena.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track