04:58

Stručnjaci otrivaju koje osobe imaju veću tendenciju za samoubistvom

objasnili

OSOBE SKLONE SAMOUBISTVU IMAJU OVE PSIHIČKE PROBLEME Stručnjaci otkrivaju bitan faktor NA KOJI NIKO NE OBRAĆA PAŽNJU!

Društvo -

Policija i dalje traga za Ksenijom Lukić iz Sremske Mitrovice, kojoj se svaki trag izgubio u subotu ujutru na mostu Duga u Novom Sadu. Sumnja se da je devojka posle svađe s dečkom skočila u Dunav. A. S, koji je bio s devojkom iz Sremske Mitrovice kada je ona nestala na mostu Duga u Novom Sadu, završio na psihijatriji.

Bojan Popović, načelnik Uprave u beogradskoj Opštini Čukarica, koji je u subotu pronađen mrtav u svom stanu, kako se sumnja, izvršio je samoubistvo na veoma bizaran način. Popović je najpre sebi navukao kesu preko glave, koju je potom selotejpom zalepio za vrat. Potom je, kako navode, sebi vezao ruke vijačom za preskakanje. Na taj način on je ostao bez kisoenika i ugušio se.

Optuženi za teško ubistvo Zorice Kalinić u Beogradu i silovanje prijateljice R. N. u Smederevu Radomir Blagojević otrovao se jutros u pritvoru Okružnog zatvora.

samoubistvo
foto: Kurir Televizija

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije mr Tatjana Subotić, psiholog i pomoćnik direktora klinike "Laza Lazarević" i prof. Ratomir Antonović sa Fakulteta "Konstantin Veliki".

- Samoubistvo je globalni problem, na čitavoj planeti. Godišnje 800.000 ljudi ubije sebe, a još je veći broj pokušaja samoubistava. Unazad tri godine Srbija ima samnjen procenat realizovanih suicida. Važno je da se o tome govor i važno je kako se o tome izveštava. Postoji tendencija imitiranja suicida. Dovoljno je reći da je osoba preminula - rekla je za televiziju Kurir mr Tatjana Subotić.

Prof. Ratomir Antonović sa Fakulteta "Konstantin Veliki" smatra da je važno da se otkrije da li se zaista radi o samoubistvu, kada govorimo o samoubistvu kao krivičnom delu.

samoubistvo
foto: Kurir Televizija

- Veoma je značajno pitanje da li se ispod samoubistva fingira krivično delo ubistva. Imali smo vrlo često da se prikriju tragovi u cilju da se istraga navede da je lice samo sebi oduzelo život - rekao je za Kurir televiziju prof. Ratomir Antonović sa Fakulteta "Konstantin Veliki".

Mr Tatjana Subotić rekla je za Kurir televiziju da osobe sklone samoubistvu imaju određene psihičke smetnje, poremećaje i bolesti.

samoubistvo
foto: Kurir Televizija

- Po nekim satistikama, osobe koje su jednom pokušale samoubistvo imaju češću tendenciju da pokušaju ponovo. Osobe koje pokušavaju samoubistvo imaju neke verifikovane mentalne smetnje. To su najčešće osobe koje imaju poremećaje depresije, neke oblike zavisnosti i shizofrene psihoze i različite oblike poremećaja ličnosti - rekla je za televiziju Kurir mr Tatjana Subotić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:47

Dragan bio nezgodan svedok?! Bezbednjak tvrdi da su male šanse da je srpski pomorac POČINIO SAMOUBISTVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track