03:18

NOVE INFORMACIJE! KAMIONDŽIJE IZ SRBIJE MOGU BITI I UHAPŠENE ZBOG ROBE IZ RUSIJE?!

ostaju bez hrane

NOVE INFORMACIJE! KAMIONDŽIJE IZ SRBIJE MOGU BITI I UHAPŠENE ZBOG ROBE IZ RUSIJE?! Spasić o zadržavanju vozača na granici Ukrajine

Društvo -

Više od 60 srpskih kamiona već šesti dan stoji na ukrajinsko-rumunskoj granici bez obrazloženja nadležnih vlasti, a prema rečima generalnog sekretara Poslovnog udruženja "Međunarodni transport" jutros se pojavila nezvanična informacija da neki od njih mogu biti i uhapšeni jer prevoze robu iz Rusije i Belorusije!

Vozači kamiona iz Srbije, podsetimo, koji se uglavnom vraćaju iz Ruske Federacije, zaustavljeni su na graničnim prelazima Ukrajine. Samo na prelazu Đakovo-Halmeu, koji razdvaja Ukrajinu i Rumuniju, nalazi se tridesetak srpskih kamiona koji su u koloni zarobljeni više od 80 sati.

Spasić je naglasio da su pored naših teretnjaka zaustavljeni i kamioni iz Rusije i Belorusije.

kamioni
foto: Privatna Arhiva

- Prema informacijama koje imamo, radi se o srpskim kamionima, postoje i ruski i beloruski kamioni oduzeti u nekom drugom postupku, u terminalu postoje i srpski kamioni - rekao je Spasić u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Spasić ističe da srpski vozači već šesti dan ne mogu da pređu granicu i da ostaju bez vode i hrane.

Aleksandar Spasić
foto: Kurir televizija

- Već se svi 6. dan pitamo zašto srpski kamioni ne mogu da pređu granicu. Ne postoji nikakav razlog. Nezvaničan razlog je to što je u kamionima ruska ili beloruska roba. Jutros je dobijena nezvanična informacija da je nekim vozačima rečeno da mogu biti uhapšeni jer se ovo smatra krijumčarenjem robe iz Rusije i Belorusije. Vozači ostaju polako i bez hrane i bez vode. Prodavnice nisu snabdevene, ostaju polako bez novca, ne mogu da kupe. Situacija je strašna. Zaustavljeni su na granici sa Ukrajinom i Rumunijom. Radi se samo o srpskim vozačima. Ostali su pušteni - rekao je Spasić.

Aleksandar Spasić
foto: Kurir televizija

Ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič demantovao je navode da su srpske kamiondžije diskriminisane na ukrajinsko-rumunskoj granici.

Aleksandrovič je naglasio da petodnevno zadržavanje kamiondžija na graničnom prelazu Đakovo-Halmeu nema nikakve veze sa odlukom Srbije da se ne pridruži sankcijama Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

- Konzul je pričao juče sa srpskim vozačima na ukrajinsko-rumunskoj granici. Vašim vozačima su papiri pregledani. Nema diskriminacije, tamo je živi red, dajemo prednost ženama i deci. Moramo da spasavamo živote jer je tamo humanitarna katastrofa. Prvo idu civili pa vozila. Zvaćemo ponovo granične prelaze gde se nalaze srpski vozači da pomognemo ako možemo - rekao je Aleksandrović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Aleksandrovič je naglasio da situacija sa kamiondžijama nije reakcija Kijeva na odluku Srbije da ne podrži sankcije Rusiji.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:34

SRPSKI DIPLOMATA OTKRIO NA ČIJOJ STRANI TREBA DA BUDE SRBIJA Rusija i Ukrajina su nam prijateljske zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track