PREKO OGLASA MOŽETE KUPITI TELEFON ZA 1.000 DINARA: Šokiraćete se kada vidite koliko košta NAJSKUPLJI MOBILNI!
mobilni telefoni, Foto: Reuters

MOBISVET

PREKO OGLASA MOŽETE KUPITI TELEFON ZA 1.000 DINARA: Šokiraćete se kada vidite koliko košta NAJSKUPLJI MOBILNI!

Društvo -

Oglasnik Sasomange.rs u kategoriji "Mobilni svet" ima preko 100.000 veoma zanimljivih oglasa, počevši od mobilnih aparata pa do slušalica i maski, kaže Nenad Kovačević, koordinator tima oglasnih savetnika za ostale kategorije u Sasomange.rs

U današnje vreme upotreba mobilnih telefona postala je svakodnevna potreba tinejdžera, osoba u srednjim godinama, ali i starijih građana. Dan je praktično nezamisliv bez ovih uređaja, koje često ne ispuštamo iz ruku.

U 21. veku telefon ne služi samo za telefoniranje i kuckanje poruka već u potpunosti zamenjuje i foto-aparat, kalendar, budilnik, digitron, pa svaki građanin postaje stalno onlajn već od ranog detinjstva. Zahvaljujući upravo mobilnoj telefoniji, komunikacija među ljudima u celom svetu nikad nije bila jednostavnija, a kupovina telefona je još lakša.

Do telefona možemo doći veoma lako, pa je i kupovina preko oglasa jako popularna među ljudima. Na oglasniku Sasomange.rs možete pronaći sve marke ovih uređaja, od onih starijih pa do onih najnovijih, koji postaju sve zastupljeniji i popularniji na tržištu.

Terabajt memorije

Nenad Kovačević, koordinator tima oglasnih savetnika za ostale kategorije u Sasomange.rs, rekao je za Kurir da su mobilni telefoni odavno postali neizostavni aksesoar svih nas, a još s njihovom evolucijom u džepne računare, došli smo do toga da je bez njih svakodnevica praktično nezamisliva.

Nenad Kovačević
foto: Sasomange

- Ipak, i dalje postoje ljudi koji preferiraju stare tradicionalne telefone s numeričkim tastaturama, koji ne poseduju internet konekciju, kameru i ekran na dodir. Na našem oglasniku, u kategoriji "Mobilni svet", sa preko 100.000 oglasa, možete pronaći razne zanimljive uređaje, pa tako za manje od 1.000 dinara možete kupiti stare telefone koji su se koristili i pre više od dve decenije (uz koje vam prodavac daje i novu masku), ali i pametni telefon nekih marki starije generacije u ispravnom stanju koji i dalje podržava neke od aplikacija na Google Play Storeu - kaže Kovačević i dodaje:

- Što se tiče današnjih telefona, kako novih, tako i polovnih, kao najbrojnije se izdvajaju pojedine aktuelne marke, ali i marka koja je u naletu i ostajanju tržišta, pa ćete često čuti da upravo taj brend nudi najviše za uloženi novac. Prema njegovim rečima, kao jedni od najskupljih telefona na oglasima se očekivano i izdvajaju dva najnovija modela sa internom memorijom od jednog terabajta, čija cena ide i preko 250.000 dinara.

Telefon, Pare
foto: Profimedia

- Kako tvrdi proizvođač, za cenu prosečnog telefona u Srbiji dobijate velika unapređenja kamere, novi kvalitet ekrana ekran, najbrži čip ikad ugrađen u telefon i trajanje baterije koje prevazilazi sva očekivanja. Najstariji telefon koji smo našli na našem sajtu je jedna stara marka, koji se koristio pre više do dve decenije, a predstavljen je krajem prošlog veka i nekada je važio za vrlo prestižan uređaj sa cenom od više stotina maraka. Ukoliko ste kolekcionar, možete ga imati za svega 20 evra.

ČINJENICE/ Cene na oglasniku Sasomange.rs

  • 1.000 - najjeftiniji telefon
  • 250.000 - najskuplji telefoni
  • 299 - blutut slušalice
  • 600 - slušalice za slušanje muzike
  • 50.000 - najskuplje slušalice
  • od 200 do 4.000 - postolja i držači za telefone
  • od 2.000 do 70.000 - pametni satovi

*Cene su u dinarima

Naš sagovornik navodi da što se tiče dodatne opreme za telefone, koju takođe možete pronaći na oglasniku Sasomange.rs, najbrojnije su zaštitne maske i futrole, a najtraženiji gedžeti su bežične slušalice, s kojima su zamršeni kablovi i prekid kontakta prošlost.

- Blutut slušalicu za telefoniranje možete kupiti za već 299 dinara dok one za slušanje muzike imamo za već od 600 dinara. Za najskuplje slušalice morate izdvojiti nešto preko 50.000 dinara za kupce koji žele studijski kvalitet zvuka, uz prestižni brend i premijum izradu, koju takođe morate platiti - kaže Kovačević.

Službeni telefon

Pošto su telefoni sve većih dimenzija, od lomljivih materijala, poput stakla, metala i plastike, da biste ih sačuvali od oštećenja neophodne su vam zaštitne maske i folije koje mogu sprečiti lomljenje ekrana prilikom pada.

- To su i pojedinačno najprodavaniji proizvodi sa oko 80.000 oglasa na portalu Sasomange.rs. Kako su kamere na telefonima sve naprednije i kvalitetnije, oni se mogu koristiti i u profesionalne svrhe, naročito za ljude koji snimaju video-sadržaj za društvene mreže, pa tako možete pronaći držače i stabilizatore već od 6.000 pa naviše za profesionalniju opremu - objašnjava Kovačević. Takođe, on ističe i da su postolja i držači za automobile tražena roba u oglasima.

Nenad Kovačević

Pametni sat

Nenad Kovačević, koordinator tima oglasnih savetnika za ostale kategorije u Sasomange.rs, kaže za Kurir da još jedan gedžet koji se pojavio na tržištu može da funkcioniše kao nezavisan uređaj, a uparivanjem s telefonom postaje još funkcionalniji, a to je pametni sat.

- Pametni satovi mogu menjati izgled ekrana, da izgledaju analogno ili digatalno,, kako vam se dopada. Mogu meriti puls, nivo kiseonika u krvi, broj potrošenih kalorija i još mnogo toga. Uparivanjem s telefonom, možete primati obaveštenja i poruke, videti ko vas zove dok vam je telefon u džepu, a sa nekim naprednijim možete obavaljati i telefonske pozive i javljati se na njih. Njihove cene se kreću od samo 2.000 pa do preko 70.000 dinara.

- Postolja i držači vaše pametne telefone transformišu u uređaj za navigaciju i omogućavaju bezbedno telefoniranje u toku vožnje. Njihove cene se kreću već od 200 dinara do 4.000 dinara.

Kovačević navodi i da je dual SIM opcija praktično postala standardna za Android mobilne telefone poslednjih godina.

- Naročito je korisna za ljude koji imaju službeni telefon i omogućava im da imaju samo jedan aparat. Druga pogodnost je kada se nađete u inostranstvu, a odlučite da kupite SIM karticu domaćeg operatera, a ostanete dostupni na svom primarnom broju.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track