KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" IZLAZI IZ KOVID SISTEMA: Za 2 godine kroz bolnicu prošlo 10.296 pacijenata, ali NIJE SVE TAKO CRNO!
KBC Dragiša Mišović, Foto: Ana Paunković

DOBRA VEST

KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" IZLAZI IZ KOVID SISTEMA: Za 2 godine kroz bolnicu prošlo 10.296 pacijenata, ali NIJE SVE TAKO CRNO!

Društvo -

Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" od utorka, 8. marta počinje normalan ritam rada, sistemom dežurstva, čime se ulazi u zelenu zonu, rekao je danas direktor te zdravstvene ustanove prof. dr Vladimir Đukić.

KBC Dragiša Mišović
foto: Ana Paunković

- U bolnici se trenutno nalazi 20 kovid pacijenata, od kojih je četvoro dece. Za dve godine je kroz tu bolnicu prošlo 10.296 pacijenata, a od njih se veliki procenat vratio kući - rekao je prof. dr Đukić za RTS i dodao da je period korone bilo težak, stresan i depresivan.

- Očekujem da ćemo krenuti punom snagom - poručio je prof. dr Đukić naglašavajući da će se početi sa pacijentima sa malignim oboljenjima, naročito karcinomima gušterače, pankreasa i zapaljenskim oboljenjima debelog creva.

Ipak, prof. dr Đukić je napomenuo, da nije sve tako crno, jer je prošle godine rođeno najviše beba do sada u toj bolnici, 4.200, čime je za dve godine udvostručen broj novorođenčadi.

- Bilo bi dobro da se naše želje obistina i da zaista završimo sa korona epizodom - kazao je dr Đukić i poručio da je period korone vratio empatiju prema zdravstvenim radnicima, kao i poverenje i poštovanje koje se poslednjih decenija "krunilo".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track