08:16

NOVE VESTI ZA SVE PUTNIKE Lainović očekuje popuštanje i ostalih mera za ulazak u Grčku, a evo da li će ARANŽMANI POSKUPETI

juta

NOVE VESTI ZA SVE PUTNIKE Lainović očekuje popuštanje i ostalih mera za ulazak u Grčku, a evo da li će ARANŽMANI POSKUPETI

Društvo -

Milan Lainović predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije istakao je da očekuje da se turizam polako vraća u normalu i da je ukidanje PLF obrasca za ulazak u Grčku samo najva popuštanja mera u narednom periodu.

- To je početak ukidanja mnogih mera za ovu turističku sezonu. Mi smatramo da se time već pokazuje da će biti olakšice za putovanja, to je bio malo problem za određene strukture ljudi. Prema razgovorima sa nekim našim ljudima iz Grčke, kaže se da će još olakšica biti. Na snazi i dalje stoji sertifikat, PCR ili antigenski test i potvrda o preležanoj koroni, ali tu se pominju i neke mogućnosti o kojima ja ne bih unapred pričao. Ali priča se da će se postepeno ukidati neke stvari. Kakva bude zdravstvena situacija, prema tome će se i ophoditi. Oni će izaći sa nekim stvarima koje će ostavilti, ali će verovatno veći deo i ukinuti - kaže Milan Lainović predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji.

Milan Lainović
foto: Kurir televizija

Čim se ukida obrazac, znači da mere popuštaju i da dolazi do rečalsorakiće situacije ističe Lainović.

- Već se uveliko radi Španija i Italija i počinju da se relaksiraju mere. Nije tu samo program putovanja, tu su i pozorišta i muzeji i mislim da je ovo jedan početak vraćanja u normalu i ja sam veliki optimnista. Mislim da će vrlo brzo moći da se radi u punom kapacitetu, kao što smo nekada to radili - ističe Lainović.

On je naveo da veliko interesovanje vlada i za Tursku, Egipat, a kako Lainovič navodi, i dalje se pregovara oko cena.

Milan Lainović
foto: Kurir televizija

- Gorivo je skuplje, a samim tim i ti duži letovi postaju skuplji, ali se nadam da će se situacija stabilizovati i da ćemo mi ostati na cenama od prošle godine. U ovom trenutku nisu cene više, mi imamo neki rast od dvadesetak odsto za neke destinacija, a Grška, Turska, Albanija nema neki rast. Opet kažem, ostavljamo mogućnost da se cene upravljaju prema cenama goriva. Mi sada sa našim partnerom za avionski saobraćaj pravimo strategiju kako da to uradimo. U ovom trenutku cene miruju, sada nema rasta cena. Grčka neće poskupljavati, ali Egipat hoće, što se tiče Turske, neče ni ona, a Albanija i Crna Gora ostaju na prošlogodišnjim cenama - kaže Milan Lainović, koji se raduje sajmu turizma ove godine.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track