01:51

CENE SKUPLJE I DO 50%, ZA NAFTU PLAĆAJU 230 DINARA, DOK ISTA U RAŠKOJ KOŠTA 170!

takse i dalje na snazi

OVO SU CENE NA KiM NAKON INVAZIJE NA UKRAJINU: Litar goriva i 230 dinara, nestašice trenutno nema, ali sve je skuplje 50 odsto

Društvo -

Litar benzina na KiM košta i do 230 dinara dok su cene u prodavnicama više i za 50 odsto nego u centralnoj Srbiji!

Albanci iz južnog dela Kosovske Mitrovice, podsetimo, danima nakon ruske invazije na Ukrajinu praznili su rafove prodavnica u severnom delu grada na Ibru, a novinarka Kurira Radica Stevanović izveštava da je tržište trenutno snabdeveno svim namirnicama i naglašava da su cene osetno više u odnosu na centralnu Srbiju.

Radica Stevanović
foto: Kurir televizija

- Prema našim saznanjima nema nestašice osnovnih životnih namirnica. Proveravali smo u trgovinama. U početku, kad je došla najava iz vrha države da će se svetska ekonomska kriza i poslednja dešavanja u Ukrajini negde preliti i na rast cena i onog trenutka kad je doneta odluka o zabrani izvoza sirovina, kažu da je u tih par dana bila veća potražnja - rekla je Radica Stevanović u uključenju u jutarnji program kurir televizije.

Albanci dolaze u severni deo Kosovske Mitrovice i tamo pazare, ali to je i zapravo svakodnevica decenijama unazad.

Radica Stevanović
foto: Kurir televizija

- Dešavalo se da nestane brašno, ulje, šećer, međutim, sada je drugačija situacija. Što se tiče Albanaca koji žive u južnom delu, jesu dolazili, ali su više trgovali u takozvanoj bošnjačkoj mahali, koja se nalazi uz samu reku Ibar, što je svakodnevica od devedesetih godina - kaže novinarka Kurira.

Cene su ipak osetno više nego u centralnom delu Srbije. Namirnice su skuplje u proseku za 50 odsto, a i cena naftnih derivata je viša.

- Podsetimo da su takse od 100 odsto i dalje na snazi. Ovde namirnice jesu skuplje za nekih 50 odsto u odnosu na centralnu Srbiju. Tako je i sa cenama benzina. Cene benzina povećane su za 50 dinara, iznose od 200 do 230 dinara, dok je recimo cena istog benzina u Raškoj 170 dinara - kaže novinarka Kurira Radica Stevanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

25:46

Odalović i Janjić o Martovskom pogromu: Cilj Albanaca nije ispunjen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track