VULIN NA HORGOŠU: Srbija i Mađarska u naredne 3 godine sarađuju u borbi protiv šverca narkotika
Foto: MUP Printscreen, Instagram

potpisali memorandum

VULIN NA HORGOŠU: Srbija i Mađarska u naredne 3 godine sarađuju u borbi protiv šverca narkotika

Društvo -

BEOGRAD - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Madjarske Aleksandar Vulin i Šandor Pinter potpisali su danas memorandum na graničnom prelazu Horgoš, kojim se predvidja pojačana saradnja dve zemlje u oblasti borbe protiv krijumčarenja narkotika.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, memorandumom je predvidjeno da u naredne tri godine srpska policija organizuje za madjarske kolege obuke za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija za proizvodnju narkotika.

Madjarska će srpskoj policiji obezbediti pet obučenih pasa, kao i organizovati obuke za njihove vodiče.

Tokom sastanka ministri su razgovarali i o nastavku saradnje iz nadležnosti graničnih policija, kao i o suzbijanju iregularnih migracija.

Pinter i Vulin su istakli da su ponovo pokrenute mešovite patrole granične policije u oktobru 2021. godine dale "veoma dobre rezultate u suzbijanju ilegalnih prelazaka granice i krijumčarenju migranata".

Vulin je rekao da će Srbija, povodom predstojećih izbora u Madjarskoj, 3. aprila, preduzeti mere radi olakšanog prelaska i produženog radnog vremena graničnih prelaza koji ne rade 24 sata dnevno.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track