Regionalna akademija za razvoj demokratije – Srbija 2030
Foto: Promo

U Novom Sadu o medijima i Ukrajini

Regionalna akademija za razvoj demokratije – Srbija 2030

Društvo -

Nakon što je prošle godine dala više od 400 preporuka, smernica i zadataka za države u regionu u cilju demokratizacije i modernizaciije regiona, kao i priključivanja svih država Evropskoj Uniji, Regionalna akademija za razvoj demokratije ušla je, uz nastavljenu podršku Ambasade Švajcarske, u novu fazu projekta Regionalna agenda 2030.

Projekat „Srbija 2030“ podrazumeva seriju događaja o zaključcima, preporukama i politikama razvijenim u prethodnom periodu, a o njima će razgovarati građani, eksperti, aktivisti, novinari, predstavnici akademske zajednice i istaknuti stručnjaci u različitim oblastima širom Srbije. Oni će, svako iz svog ugla, razmatrati politike razvijene u strateškom dokumentu, izazove pred kojima se nalazi naše društvo, ali i posebno obratiti pažnju na ulogu građana u svim procesima, budući da su građani, koji su ključni za demokratizaciju svakog društva, kod nas isključeni i iz donošenja odluka i iz institucija, a neretko nemaju poverenje u one koji ih predstavljaju i koji bi trebalo da rade u njihovo ime, niti imaju kontrolu nad njihovim radom.

U Novom Sadu će se 26. marta održati prvi događaj na kom će se razmatrati uloga medija u društvenim i političkim procesima u Srbiji, sa posebnim osvrtom na savremene i aktuelne izazove pred kojima se Srbija nalazi.

Tog dana će se održati dva panela:

U 10 časova biće održan panel o ulozi medija u procesu demokratizacije zemlje, kontrole rada institucija, pravovremenog, objektivnog i istinitog informisanja građana i procesu izgradnje inkluzivnih institucija na svim nivoima vlasti.

U 11:30 sledi pauza za kafu.

U 12 časova održaće se panel pod nazivom „Mediji u Srbiji i agresija na Ukrajinu“, na kom će se razmatrati uloga i odnos medija prema ruskoj agresiji na Ukrajinu i posledicama koje ovo može imati na Srbiju, kao i uticaji ruske propagande na procese u Srbiji i regionu.

Oba panela održaće se u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Sutjeska 2, Ulaz 8 (zgrada SPENSa).

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track