UPIS U SREDNJE ŠKOLE I OVE GODINE ELEKTRONSKIM PUTEM: Roditelji ranije tabanali na čak 7 mesta a sad potreban samo 1 KLIK OVDE!
Foto: Printscreen

preko portala Moja srednja škola

UPIS U SREDNJE ŠKOLE I OVE GODINE ELEKTRONSKIM PUTEM: Roditelji ranije tabanali na čak 7 mesta a sad potreban samo 1 KLIK OVDE!

Društvo -

BEOGRAD - Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole i upis u srednju školu i ove školske godine obavljaće se elektronskim putem preko portala Moja srednja škola, www.mojasrednjaskola.gov.rs, saopšteno je danas.

KLIKOM OVDE ĐAK ĆE MOĆI DA SE UPIŠE U SREDNJU ŠKOLU

"Umesto sedam mesta koje su roditelji do sada morali da posete, od prošle godine jednim pristupom na portalu Moja srednja škola mogu da steknu uvid u sve neophodne rezultate i sprovedu sve korake za elektronski upis deteta u srednju školu", navodi se u saopštenju Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Na ;navedenom ;portalu roditelji i drugi zakonski zastupnici će moći elektronskim putem, od 4. do 7. aprila, prvo da prijave svoje dete za polaganje prijemnog ispita za ;upis u ;specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, a prijemni ispiti za ove škole, u skladu sa konkursom koji raspisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, biće realizovani od 13. do 22. maja, dok će rezultati takodje moći da se pogledaju onlajn.

"Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja, prema Кalendaru obrazovno-vaspitnog rada, biće održan od 27. do 29. juna. Roditelji će imati uvid u preliminarne rezultate završnog ispita na portalu ;Moja srednja škola 1. jula. Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita", dodaje se u saopštenju.

I ove godine lista želja će moći da se podnese putem portala ;Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 6. jula, a oni koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid i u listu rasporedjenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track