NIKOLIĆ SE HRABRO BORIO NA KIM TOKOM NATO BOMBARDOVANJA, A ONDA SE VEOMA RAZBOLEO: Veterani obezbedili stipendiju njegovoj ćerki
Foto: Privatna Arhiva

plemenit potez

NIKOLIĆ SE HRABRO BORIO NA KIM TOKOM NATO BOMBARDOVANJA, A ONDA SE VEOMA RAZBOLEO: Veterani obezbedili stipendiju njegovoj ćerki

Društvo -

Ratni veteran Dragan Nikolić iz sela Crnoljevića iz opština Svrljig tokom NATO agreseija na SRJ hrabro se borio na Kosovu, bio je na karauli "Košare", gde je branio državu.

Međutim, nakon rata je imao nekoliko moždanih udara i nakon višestrukog izliva krvi pojavile su mu se poteškoće u kretanju i govoru. Stanje mu se pogoršavalo do nemogućnosti kretanja i razumnog govora. U toku prošle godine lečen je u Gamzigradskoj Banji, gde je konstatovano veoma teško zdravstveno stanje i odustalo se od daljeg lečenja.

Dragan Nikolić
foto: Privatna Arhiva

Trenutno živi u staroj porodičnoj kući sa maloletnim ćerkom od 10 godina, bratom i ocem, u teškim uslovima.

Predsednik Patriotskog pokreta Srbije, Veterana Republike Srbije i Veterana Republike Srpske general u penziji Bratislav Dikić rešio je da pomogne Nikoliću i njegovoj porodici, te je uspeo da od donatora iz Niša obezbedi mesečnu stipendiju njegovoj ćerki, koja će tokom školovanja mesečno dobijati 25.000 dinara.

Dikić je danas posetio Nikolića, tom prilikom mu uručio pomoć i potpisao ugovor o stipendiranju njegove ćerke. Pozvao je sve građane koji su mogućnosti da pomognu ovom ratnom veteranu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track